Doç. Dr. Erdal Arslan

Doç. Dr. Erdal Arslan

ABD – AB DUY SESİMİZİ İŞTE BU İSLAMIN AYAK SESLERİ

ABD – AB DUY SESİMİZİ İŞTE BU İSLAMIN AYAK SESLERİ

Operasyon Bölgemiz olan Kuzey Suriye’de; Türkmenler ve Araplar dışında, ABD, Rusya, Suriye hükümeti askerleri ile DEAŞ ve PKK’nın uzantısı olan içerisinde PYD-YPG-YPJ’yi de barındıran Suriye Demokratik Güçleri (SDG) bulunuyor. Bu SDG’nin içerisinde ise bilumum NATO üyesi ülkelerin paralı askerleri ve ajanları yer alıyor.

ABD öncülüğündeki NATO üyesi ülkelerin paralı askerleri ve ajanlarını da içerisinde barındıran koalisyonun güçleri, SDG vasıtası ile Deyrezor’dan batıya Menbiç’e kadar olan alanda etkili oluyorlar.

Menbiç’in ötesinde ise, Rus güçleri ve Suriye Ordusu etkin. Bu alana Afrin'in hemen dış güneydoğu kısmı da dahil edilebilir ki  Rejim güçleri, PKK’nın  Afrin’e güç takviyesine buradan izin vermekte.

Ülkemiz, 2016'da düzenlediği Fırat Kalkanı Harekâtı’yla sınırın Suriye tarafındaki 2 bin kilometre kareden fazla  bir bölgeyi DEAŞ'tan temizledi. Şu anda Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) denetimindeki bölge, Fırat Nehri'nin batısında yani Azez’den Cerablus’a kadar uzanıyor.

Fırat Kalkanı Harekâtı sadece sınırımızdaki DEAŞ tehdidini ortadan kaldırmakla kalmadı, SDG denetimindeki Afrin ve Kobani  arasında bir tampon bölge de oluşturdu ve SDG’nin Suriye’de ülkemiz sınırı boyunca uzanan bir koridor oluşturmasını engelledi.

Mayıs 2017’de İran ve Rusya ile imzaladığımız anlaşma ile çatışmasızlık bölgelerinden biri haline getirdiğimiz İdlib’e de Ekim 2017’de askerimizi göndererek gözlem noktaları oluşturduk. Bu ise, bize, Afrin’in güneyinde de bir askeri varlığa sahip olmamızı  sağladı.

Fırat Kalkanı Harekâtı’nın devamı olan Zeytin Dalı Harekâtı ile ise; 2012’den bu tarafa SDG’nin denetimini ele geçirip yönettiği Afrini töröristlerden temizleyerek, Modern Haçlı Zihniyetinin bir planını daha suya düşürmüş oluyoruz,  Rabbimin izni ile olacağız inşallah.

Bunun karşılığında planları bozulan Modern Haçlı Zihniyeti neler diyor bir hatırlayalım:

BM ve UNICEF

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in sözcüsü Stephane Dujarric, 'bombardıman ve çatışmalar nedeniyle bazı sivillerin öldüğünden endişeliyiz.'

NATO

NATO Genel Sekreteri Yardımcısı Rose Gottemoeller, TSK'nin Afrin’e yönelik başlattığı askeri harekatın kapsam ve zaman bakımından kısıtlanması gerektiğini ve orantılı yanıt verilmesi gerektiğini söyledi.

ALMANYA

Türkiye'ye Leopard tank satışını durdurma kararı aldı.

Gerginliğin tırmandırılmaması için düşüncesizce atılacak adımlardan kaçınılması çağrısı yaptı.

FRANSA

Zeytin Dalı Harekatı için söylediği 'işgale dönüşmemeli' ve

 “Ankara savaşa, savaş eklememeli” ifadelerini kullandı.

HOLLANDA

Hollanda hükümetinin hareketle ilgili kaygıları da olduğunu söyledi.

BELÇİKA

Türkiye'nin Afrin'deki eylemlerinden rahatsızlık duyduklarını söyledi.

AVUSTURYA

"Türkiye Suriye Kürtlerini Bombalıyor dedi.

RUSYA

Afrin harekatını endişeyle öğrendik, itidal çağrısı yapıyoruz.

İNGİLTERE

Tansiyonu  tırmandırmayı durdurmanın yollarını bulmalıyız.

Vs.vs.vs.vs.vs…..

 İşte sözde dost ve müttefiklerimiz. Şurası Açık ve Net. Artık görmemiz ve idrak etmemiz lazım.

Bunlar bizi yok etmek istiyor.

SİZ NE İSTİYORSUNUZ?

Yok olmak mı ? Yoksa, Hak yolunda, haklı davamızda var olmak mı?

Önceki ve Sonraki Yazılar
Doç. Dr. Erdal Arslan Arşivi
SON YAZILAR