ABD Açık'ta Djokovic yarı finalde

ABD Açık Tenis Turnuvasının dokuzuncu gününde, tek erkeklerde Djokovic ve Monfils, tek kadınlarda ise Kerber ve Wozniacki yarı finale kaldı.
ABD Açık'ta Djokovic yarı finalde

Sezonun son grand slam tenis turnuvası ABD Açık'ın dokuzuncu gününde tek erkeklerde Sırp Novak Djokovic ve Fransız Gael Monfils, tek kadınlarda ise Alman Angelique Kerber ile Danimarkalı Caroline Wozniacki yarı finale yükseldi.

ABD'nin New York kentinde düzenlenen ve 12 Eylül'e kadar devam edecek turnuvada, dokuzuncu gün maçları tamamlandı.

Tek kadınlarda dünya 2 numarası Alman Angelique Kerber, geçen yılın finalisti 7 numaralı seribaşı İtalyan Roberta Vinci karşısında 7-5 ve 6-0'lık setlerle 2-0 galip gelerek yarı finale çıktı. Daha önce bu turnuvada iki kez final oynayan Danimarkalı Caroline Wozniacki ise, Çağla Büyükakçay'a çiftlerde partnerlik yapan Letonyalı Anastasija Sevastova'yı 6-0 ve 6-2 sona eren setlerle 2-0 mağlup ederek, adını son 4 tenisçi arasına yazdırdı.

Djokovic, onuncu kez yarı finalde

Tek erkeklerde dünya 1 numarası Sırp Novak Djokovic, 6-3 ve 6-2 kazandığı ilk iki setin ardından, üçüncü setin hemen başında, 9 numaralı seribaşı Fransız rakibi Jo-Wilfried Tsonga'nın maçtan çekilmesiyle yarı final biletini aldı.

Sırp tenisçi, bu turnuvada daha önce ikinci turda Çek rakibi Jiri Vesely'nin müsabaka başlamadan önce sol kolundaki sakatlık nedeniyle maçtan çekilmesiyle bir üst tura çıkmıştı. Djokovic, üçüncü turda ise Rus Mikhail Youzhny karşısında ilk sette 4-2 öndeyken, rakibinin sakatlanıp maçı bırakması sonucu adını dördüncü tura yazdırmıştı.

Bu galibiyetle 29 yaşındaki Sırp sporcu, 2011 ve 2015 yıllarında şampiyonluğa ulaştığı ABD Açık'ta arka arkaya onuncu kez yarı finale yükseldi.

Turnuvanın 10 numaralı seribaşı Fransız Gael Monfils, dördüncü turda İspanyol Rafael Nadal'ı saf dışı bırakarak büyük bir sürprize imza atan vatandaşı 24 numaralı seribaşı Lucas Pouille'u 6-4, 6-3 ve 6-3 tamamlanan setlerle 3-0 yenerek yarı final oynamaya hak kazandı.

Onuncu günün programı

ABD Açık'ın onuncu gününde oynanacak maçlarda, tek erkeklerde Arjantinli Juan Martin del Potro ile 3 numaralı seribaşı İsviçreli Stan Wawrinka, 6 numaralı seribaşı Japon Kei Nishikori ile dünya 2 numarası Büyük Britanyalı Andy Murray, yarı finale çıkma mücadelesi verecek.

Tek kadınlar çeyrek finallerinde ise dünya 1 numarası ABD'li Serena Williams ile 5 numaralı seribaşı Rumen Simona Halep, Hırvat Ana Konjuh ile 10 numaralı seribaşı Çek Karolina Pliskova karşılaşacak.

Günün sonuçları

Tek kadınlar

Angelique Kerber (Almanya) (2) - Roberta Vinci (İtalya) (7): 2-0 (7-5, 6-0)

Caroline Wozniacki (Danimarka) - Anastasija Sevastova (Letonya): 2-0 (6-0, 6-2)

Tek erkekler

Gael Monfils (Fransa) (10) - Lucas Pouille (Fransa) (24): 3-0 (6-4, 6-3, 6-3)

Novak Djokovic (Sırbistan) (1) - Jo Wilfried Tsonga (Fransa) (9): Tsonga maçtan çekildi (6-3, 6,2)