ABD başkan adayları Florida'ya yoğunlaştı

ABD'de kasım ayında düzenlenecek başkanlık seçiminin adayları, seçilebilmek için gerekli 270 delegenin 29'una sahip Florida eyaletindeki seçim kampanyalarını yoğunlaştırdı.
ABD başkan adayları Florida'ya yoğunlaştı

Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, Latin Amerika asıllıların yoğun olduğu Florida'da ikinci gününü geçirirken Demokrat Parti'nin adayıHillary Clinton, Florida'ya gelerek seçim kampanyasına devam etti.

Trump ve Clinton, 8 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimine iki hafta kala Florida'da yaptıkları konuşmalarında birbirlerini ağır dille eleştirdi.

Florida'nın Orlando kentinde konuşan Trump, "Hillary Clinton'ın işlediği suç, demokrasinin temellerini tehdit ediyor" dedi. Trump, Dışişleri Bakanlığı görevi sırasında resmi yazışmalarını güvenlikli bir kurumsal e-posta adresi üzerinden değil, kişisel hesabı üzerinden yapmasının, Clinton'ın başkanlık için uygun aday olmadığını gösterdiğini savundu.

Clinton: "Trump, Amerikan demokrasi geleneğini yıkacak"

Demokrat Parti'nin adayı Clinton da Florida'nın Coconut Creek kentindeki seçim konuşmasında, "Trump, Amerikan demokrasi geleneğini yıkacak." diye konuştu.

"Donald Trump, ülkemizin 240 yıl önce belirlediği her şeye saldırıyor." diyen Clinton, Trump'ın "göçmenler, Afrikalı Amerikalılar, kadınlar, gaziler, Müslümanlar, engellilere saldırdıktan sonra son hedefinin demokrasinin kendisi olduğunu" söyledi.

Florida'daki anketler, Clinton'ı, Trump'ın çok az bir farkla önünde gösterirken, ülke genelindeki anketlere göre Clinton, rakibinin ortalama 5 puan önünde bulunuyor.