ABD Çin’deki vatandaşlarını anormal ses rahatsızlıklarına karşı uyardı

ABD, Çin'in Guangzhou kentinde konsolosluğundaki bir çalışanın anormal sesler duyduğunu ve basınçtan rahatsız olduğunu açıklamasının ardından ülkede...
ABD Çin’deki vatandaşlarını anormal ses rahatsızlıklarına karşı uyardı

ABD, Çin'in Guangzhou kentinde konsolosluğundaki bir çalışanın anormal sesler duyduğunu ve basınçtan rahatsız olduğunu açıklamasının ardından ülkede yaşayan ABD'lere sağlık uyarısı yaptı.

ABD'nin Pekin Büyükelçiliği, Çin'deki vatandaşlarına gönderdiği uyarı mailinde, Guangzhou Konsolosluğu'na atanan bir ABD'linin 2017'nin sonlarından bu senenin Nisan ayına kadar anormal sesler duyduğu ve basınçtan rahatsız olduğu şeklinde fiziki semptomlar rapor ettiğini bildirdi. Elçilik, Dışişleri Bakanlığının bu olayı ciddiye aldığını ve bunun sebebi üzerinde çalıştığını açıkladı. Gönderilen uyarı mailinde Çin hükümetinin de bunu incelediği ve gerekli tedbirleri alacağını ifade ettiği belirtildi.

ABD yönetimi, belirtilen sağlık sorunlarının anormal olduğuna işaret ederek, Çin'de yaşayan ABD vatandaşlarına uyarıda bulundu. Yayımlanan uyarıda, "Çin'deyken alışılmamış ve delici sesler şeklinde ani duygu yaşarsanız sesin kaynağını tespit etmeye çalışmadan derhal bu seslerin duyulmadığı bir yere geçin" denildi.

ABD, geçtiğimiz Ekim ayında da diplomatlarının Küba'da esrarengiz bir şekilde hastalanmasına tepki olarak Washington'daki Küba elçiliğinde görevli 15 Kübalı diplomatı sınır dışı etmişti.

İHA