"ABD ile müzakere teslimiyet anlamına gelir"

İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Güçleri Komutanı Kasım Süleymani:"Halkımız mevcut şartlarda ABD ile yapılacak bir müzakerenin teslimiyet anlamına geldiğine inanıyor. Böyle bir zillete kesinlikle boyun eğmeyeceğiz"
"ABD ile müzakere teslimiyet anlamına gelir"

İSTANBUL (AA) - İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, mevcut şartlarda ABD ile yapılacak bir müzakerenin ülkesi adına "teslimiyet" anlamına geleceğini belirtti.

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı'na (ISNA) göre, başkent Tahran'da düzenlenen 23. Ulusal İran Emniyet Güçleri (NACA) Komutan ve Yöneticileri Konferansı'nda konuşan Süleymani, son günlerde sıkça gündeme gelen olası İran-ABD müzakerelerine ilişkin, "Halkımız mevcut şartlarda ABD ile yapılacak bir müzakerenin teslimiyet anlamına geldiğine inanıyor. Böyle bir zillete kesinlikle boyun eğmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Düşmanların ekonomik baskılarla İran'ı müzakere masasına çekmeye çalıştığını söyleyen Süleymani, "Düşmanlar, güvenlik sorunu ve ekonomik kriz yoluyla ülkemize darbe vurma amacındalar. Bu doğrultuda da tüm imkanlarını kullanıyorlar." dedi.

Kaynak: