ABD medyası F-35 ile Rus Su-57 uçaklarını kıyasladı

Washington merkezli askeri analiz dergisi The National Interest (NI), Rusya ve ABD'nin ürettiği 5. nesil avcı uçaklarını kullanım ve özellik bakımından karşılaştırdı.
ABD medyası F-35 ile Rus Su-57 uçaklarını kıyasladı

Rus ve Amerikan F-35 savaş uçaklarının yeteneklerini karşılaştıran NI'nin haberinde, Rusya ve ABD liderlerinin birçok kez kendi ordularının kullandığı avcı uçaklarını dünyanın en iyileri olarak niteledikleri, ancak iki uçağın farklı görevleri yerine getirmeleri nedeniyle analistler için hangi uçağın daha iyi olduğunu söylemenin zor olduğu belirtildi.

SU-57'NİN HIZI, MENZİLİ VE MANEVRA KABİLİYETİ, F-35'İN HAYALET ÖZELLİĞİ

Makale yazarlarına göre Su-57 uçağı, manevra kabiliyeti, hız ve menzil bakımından Amerikan rakibinden daha üstün, F-35 ise savuna sistemleri tarafından daha zor tespit edilebiliyor.

F-35'İN MÜTTEFİK UÇAKLAR İÇİN YÖNETİCİ ROLÜ VAR

Haberde ayrıca F-35'in ‘bilgileri genelleme' konseptinin çerçevesinde geliştirildiği ve müttefik uçaklar için yönetici rolünde olduğu, zira üzerindeki sensör ve işlemcilerin gerçek zamanlı olarak çatışma ile ilgili bütünleşmiş ve dinamik bir görüntü verebildiği ifade edildi.

SU-57'NİN, KARŞI TARAFIN HAVA KUVVETLERİNİ BASKILAMA MİSYONU

Su-57'nin böyle bir imkana sahip olmadığı kaydedilen haberde, ancak Rus Hava-Uzay Kuvvetleri doktrininin,havada üstünlük kazanma ve karşı tarafın hava kuvvetlerini baskılama anlamına geldiği için farklı bir alanda kullanıldığı ve bu görevi kusursuz olarak yerine getirdiği vurgulandı.