ABD Mısır'daki vatandaşlarını uyardı

ABD'nin Kahire Büyükelçiliği, Mısır'daki vatandaşlarına "güvenlik endişeleri" sebebiyle başkent Kahire'deki toplu alanlarda bulunmama uyarısı yaptı.
ABD Mısır'daki vatandaşlarını uyardı

ABD'nin Kahire Büyükelçiliği, Mısır'daki vatandaşlarına "güvenlik endişeleri" sebebiyle başkent Kahire'deki toplu alanlarda bulunmama uyarısında bulundu.

Büyükelçiliğin resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada, ülkedeki ABD vatandaşlarına "güvenlik endişeleri" nedeniyle pazar günü Kahire'deki toplu alanlar ile alışveriş merkezi, sinema, konser ve müzelere gitmekten kaçınmaları uyarısında bulunuldu.

Açıklamada ayrıca, ABD vatandaşlarına kişisel güvenlik önlemlerini gözden geçirmeleri ve her zaman dikkatli olmaları hatırlatıldı.

Mısırlı yetkililerden ise Büyükelçiliğin uyarısına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Mısır İçişleri Bakanlığından dün yapılan yazılı açıklamada, İçişleri Bakanı Mecdi Abdulgaffar'ın, yardımcıları ve bakanlık yetkilileriyle ülkenin halihazırda karşı karşıya olduğu problemler çerçevesinde güvenlik önlemlerinin değerlendirildiği bir toplantı yaptığı bildirilmişti.

Mısır açıklamadan rahatsız

Öte yandan Mısır'ın, ABD'nin Kahire Büyükelçiliğinin ülkedeki vatandaşlarına "güvenlik endişeleri" nedeniyle yarın başkent Kahire'deki toplu alanlarda bulunmamaları yönünde yaptığı uyarıdan "rahatsızlık" duyduğu bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd tarafından yapılan yazılı açıklamada, ABD Büyükelçiliğinin söz konusu uyarısının nedenlerine ilişkin Dışişleri Bakanlığı ya da Mısırlı yetkililere bilgi vermediği belirtildi.

Bu durumun da böyle bir üslupla beyanatta bulunulmasının nedenleri hakkında soru işaretleri oluşturduğu ifade edilen açıklamada, Dışişleri Bakanlığı ile Büyükelçilik yetkilileri arasında bir telefon görüşmesi gerçekleştirildiği aktarıldı.