Doç. Dr. Erdal Arslan

Doç. Dr. Erdal Arslan

ABD “ne” İSTİYOR ?

ABD “ne” İSTİYOR ?

ABD’nin Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton……?

2012’de ABD’de Cumhuriyetçilerin Başkan Adayı olabilmek için her yolu deneyen ama başaramayan avukat, diplomat ve birçok enstitü ve düşünce kuruluşunun başkanı…

İran ve dünyanın birçok ülkesi tarafından terör örgütü olarak kabul edilen, İran İslam Cumhuriyeti’nin en büyük ve en aktif siyasi muhalif grubu İran Halk Mücahitleri’nin en büyük destekçisi ve bağışçısı (kendi ofisi gizli destekleri hariç  açıktan 180.000 $ vermişti)…

NATO liderliğinde gerçekleştirilen ve Libya’da Muammer Kaddafi rejimini deviren askeri müdahaleyi destekledi…

Irak’ta Saddam Hüseyin rejimini deviren ABD önderliğindeki Irak işgaline destek verdi ve işgal sonrası ABD varlığının Irak’taki devamını desteklemeye devam etti ve ediyor…

ABD’de, İsrail’e olan güçlü desteği ile tanınan Bolton, mevcut İsrail devleti ile birlikte bağımsız bir Filistin devleti kurulması fikrine karşı olan yani iki devletli çözümüne karşı çıkan en sesli muhaliflerdendir.  Ayrıca, ABD’nin İsrail büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararının mimarlarından ve bu yasayı kongrede savunan kişi…

Cumhurbaşkanımızın geçtiğimiz gün görüşmeyi ret ettiği zat.

Yakın zamanda bizim ülke ve Cumhur reisimiz için neler söylemişti?

15 Temmuz 2016 FETO+NATO Darbesi için ;

“Eğer darbe başarılı olursa Erdoğan’ın yeniden Osmanlı hilafetini geri getirme, Orta Doğu’da baskın bir güç olma ve Türkiye’yi daha İslamcı bir yöne götürmesi engellenecek”.

“Ben her zaman Erdoğan’ın Irak’taki eylemlerimizi sabote ettiğine inandım. Erdoğan’a karşı kalbimde merhamet yok. Eğer devrilirse gözyaşı dökmem. Bence o ABD’nin dostu değil”.

“Bence asıl endişe kaynağı Erdoğan. Endişem şu ki Türkleri bozarak, laik anayasası iptal ederek Türkiye’de İslamcı devletin temellerini atıyor”.

“Suriye’de ABD’nin Türkiye’ye Batı yanlısı bir müttefik olarak ihtiyacı olduğunu ancak Erdoğan’ın bunun tersini yapıyor ve Türkiye’yi NATO’dan koparmaya çalışıyor” demişti.

Unuttuk mu? bence unutmadık….

Bu adam Bölgemizde ve Dünya’da ne yapıyor?

Tam olarak inançları doğrultusunda askeri güç kullanarak, hedeflerini ülke çıkarları doğrultusunda gerçekleştirmeye çalışıyor.

Ülkemize gelmeden önce İsrail’e uğruyor, Netanyahu ile görüşüp Suriye konusunda ona güvence vererek İsrail’den PKK’ya desteklerinin süreceğini söylüyor.

Ülkemize geliyor, laik olduğu şekilde karşılanıp postalanıyor.

Tabi ki boş durmuyorlar ve boş durmayacaklar.

Onlar kendi inançları ve hedefleri için bu denli çalışırken, BİZ NEDEN ÇALIŞMAYALIM???

İnancımız gereği bizlerin onlardan daha çok çalışması ve çaba sarf etmesi gerekmez mi?

Bu dünyadaki yaşamın geçici olduğuna inanan ve iman eden bir inancın sahipleri olarak, bizlerin korkusuzca ve önceliğini bu beka davasına adayarak hareket etmemiz gerekmez mi?

Onlar hiç durmuyor.

John Bolton gitti, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, 7 ülkeyi kapsayacak Ortadoğu turuna çıktı. Pompeo, Ortadoğu turu kapsamında Ürdün, Mısır, Bahreyn, Katar, Suudi Arabistan, Umman ve Kuveyt’i ziyaret edecek. Ne diyecek buralarda; tabi ki kendi ülkelerine olan bağlılık ve hizmetlerin devamını isteyecek.

Pompeo’nun Bolton’dan farkı var mı?

Bize ve şu an ki ülke yönetimimize olan yaklaşımı aynı Bolton gibi “totaliter İslamcı diktatörlük” diye tanımlıyor Ülkemizi ve şu an ki yönetimimizi.

Dolayısı ile kendimize gelip bir an önce özümüze dönmeliyiz.

Yazının başlığında “ABD ne İSTİYOR demiştim?”

Çok açık değil mi ? ABD bizim ülkemizi istiyor. Bizi yok edip parçalamak istiyor. Bunu da kendi askerleri ile değil maşalar vasıtası ile yapmak istiyor.

Artık zaman kalmadı, hazırlıklı olmak ve korkularımızdan sıyırılmak zorundayız.

Beklemeksizin bir an önce Suriye ve Irak topraklarındaki terör gruplarını etkisiz hale getirmek için harekete geçmeliyiz.

Bunlardan DOST olmayacağını anlamak zorundayız artık…..

Seçim de kimin aday olduğu yada olacağı benim şimdi hiç ilgimi çekmiyor. Tek ilgimi çeken bu süreçte DEVLETİME ve HÜKÜMETE olan desteğimin devam edeceği…

O da yaptıkları her iş doğru olduğundan yada adayları çok mükemmel olduğunda değil ha…..

Sadece ve sadece dışardaki ve içerdeki düşmanlara karşı ülkemizin ve yönetimimizin seçimlerden dolayı bir güç kaybına uğramalarını istemediğim için…

Önceliğim Devletim olduğu için…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Doç. Dr. Erdal Arslan Arşivi
SON YAZILAR