ABD Rusya'nın Suriye'de ateşkes teklifini memnuniyetle karşılıyor

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan, Rusya'nın Halep'e insani yardımların ulaşması için günde 3 saatlik ateşkes önerisini memnuniyetle karşılandığı bildirildi.
ABD Rusya'nın Suriye'de ateşkes teklifini memnuniyetle karşılıyor

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan, Rusya'nın Halep'e insani yardımların ulaşması için günde 3 saatlik ateşkes önerisini memnuniyetle karşılandığı bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Elizabeth Trudeau, Rusya'nın Halep'te 11 Ağustos'tan itibaren günde 3 saat ateşkes uygulanacağına ilişkin açıklamasının ardından, günlük basın toplantısında konuya ilişkin soruları cevapladı.

Trudeau, “Hayati önem taşıyan yardımların başarılı bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaşması için verilen bütün duraklamaları memnuniyetle karşılıyoruz. Fakat ateşkesi bütün tarafların gözetmesi gerekir” dedi.

Sözcüye, Birleşmiş Milletler'in (BM), Halep'e yardım ulaştırılabilmesi için haftada 48 saat çatışmalara ara verilmesi yönünde dün yaptığı çağrı hatırlatılarak, Rusya’nın teklifinin BM’nin teklifiyle çakışıp çakışmadığı yönünde bir soru yöneltildi.

BM’nin teklifini desteklediklerini belirten Trudeau, “Dikkat çekmek istediğim konu, Suriye’de şiddeti durduracak her şeyin Suriye halkı için iyi olduğudur” ifadesini kullandı.

Bugün Rusya'dan yapılan açıklamada, Suriye'nin Halep kentinde, 11 Ağustos'tan itibaren günde 3 saat ateşkes uygulanacağı ve kente insani yardım konvoylarının gireceği belirtilmişti.