ABD Senatosu'nda "Göçmen Miras Ayı" etkinliği düzenlendi

ABD'de daha geniş ve kapsayıcı bir göçmenlik yasası hazırlanması için düzenlenen etkinliğin Senato'daki buluşmasında, senatörler ve birçok sivil toplum kuruluşunun temsilcisi bulundu
ABD Senatosu'nda "Göçmen Miras Ayı" etkinliği düzenlendi

ABD'de daha geniş ve kapsayıcı bir göçmenlik yasası hazırlanması için bu yıl ikincisi gerçekleştirilen "Göçmen Miras Ayı" etkinliklerinin ABD Senatosu'ndaki buluşmasına çok sayıda senatörün yanı sıra birçok sivil toplum kuruluşunun temsilcisi de katıldı.

Turkish Heritage Organization ve Amerika Türk Koalisyonu gibi düşünce kuruluşlarının da organizasyon komitesinde yer aldığı etkinlikler serisinin ABD Senatosu'ndaki bu yılki buluşmasına çok sayıda senatör ve davetli iştirak etti.

ABD Senatosu Kennedy Caucus Salonu'nda düzenlenen etkinlikte aralarında Senatör Demokrat Dick Durbin, Kongre üyeleri Cumhuriyetçi Brendan Boyle, Demokrat Bill Pascrell, Demokrat Mike Honda, Demokrat Marcy Kaptur ve Cumhuriyetçi Judy Chu'nun da olduğu bazı kişilere, göçmenlikle ilgili konulardaki çabalarından dolayı "Göçmen Ayı Ödülü" verildi.

Kongre'de New Jersey vekilliği yapan Bill Pascrell, yaptığı konuşmada ABD'nin bir göçmen ülkesi olduğunu ve Cumhuriyetçi Parti'nin muhtemel başkan adayı Donald Trump'ın söylemlerinin ABD'nin gerçek kimliğini temsil etmediğini vurguladı.

Bir diğer Kongre üyesi Brendan Boyle da hangi partiden olursa olsun kimsenin ABD'deki göçmenlerle ilgili dışlayıcı sözler söyleme hakkının bulunmadığını kaydetti.

Turkish Heritage Organization Başkan Yardımcısı Ali Çınar da göçmenlerin sıkça tartışıldığı ABD'de bu tür etkinliklerin önemine işaret ederek, emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti.

Suriye kökenli olup uzun yıllardır ABD'de yaşayan davetlilerden biri de ABD'nin Suriye'de yaşananlarla ilgili daha fazla empati yapması ve savaştan kaçan insanlara daha fazla kapısını açması gerektiğini ifade etti.

ABD'deki göçmenlerin haklarının savunulması ve daha kapsayıcı bir göçmenlik yasasının hazırlanması için gerçekleştirilen etkinlikler serisi, gelecek günlerde farklı bölgelerdeki organizasyonlarla devam edecek.