ABD, Türkiye'de bunu ilk kez yaptı!

ABD’nin Adana Konsolosluğu binası önüne 5 metre yüksekliğinde, 2 metre genişliğinde dev beton duvar örüldü.
ABD, Türkiye'de bunu ilk kez yaptı!

Türkiye’de ve dünyada terör olaylarının tırmanmasının ardından ABD AdanaKonsolosluğu binasında güvenlik önlemleri artırıldı.

Terör örgütü IŞİD’in saldırısına karşı 2 yıldır demir bariyerlerle ek tedbirler alınan Levent Mahallesi, D-400 karayolu kenarındaki ABD Adana Konsolosluğu binasının çevresinde terör saldırılarına karşı önlemler artırıldı. Konsolosluk binasının önünden geçen tali yolu tamamen kapatan yetkililer, giriş çıkışlara da kurşun geçirmez güvenlik kulübeleri yaptırdı.

2 METRE GENİŞLİĞİNDE 

Bu önlemlere ek tedbir olarak D-400 karayolu kenarına konsolosluk binasının etrafını tamamen çevirecek şekilde 5 metre yüksekliğinde, 2 metre genişliğinde beton duvarlar örüldü. 2 TOMA ile çevik kuvvet ekibinin bekletildiği konsolosluk binası önünden araç ve yaya geçişine de izin verilmiyor.

ABD Konsolosluğu, İncirlik Üssü’ne yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta D-400 karayolunun kenarındaki eski Ceyhan yolu olarak bilinen tali yolun üzerinde bulunuyor. Tali yol, bir yıl önce güvenlik gerekçesiyle demir barikatlarla kapatılmış ancak duvar örülmemişti.