ABD, Ürdün'de "Terörle Mücadele Eğitim Tesisi" açtı

WASHINGTON (AA) - ABD Dışişleri Bakanlığınca Ürdün'de "Terörle Mücadele Eğitim Tesisi" açıldığı duyuruldu.Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada,...
ABD, Ürdün'de "Terörle Mücadele Eğitim Tesisi" açtı

WASHINGTON (AA) - ABD Dışişleri Bakanlığınca Ürdün'de "Terörle Mücadele Eğitim Tesisi" açıldığı duyuruldu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ABD'nin, Ürdün'de "Terörle Mücadele Eğitim Tesisi" açtığı belirtildi.

Açıklamada, tesisin açılışına ABD Dışişleri Bakanlığı Güvenlik ve Diplomasisinden Sorumlu Müsteşarı Michael T. Evanoff ve Ürdün Kraliyet ailesinden Prens Raşit'in katıldığı kaydedildi.

Ürdün'deki tesisin, ABD Dışişleri Bakanlığı Terörle Mücadele Yardımı (ATA) programı kapsamında açıldığına dikkat çekilen açıklamada, "Genişletilmiş bir jandarma eğitim merkezi olacak bu tesisin tamamen açılması durumunda, ATA'nın bölgedeki terörle mücadelesi daha yetişmiş kişilerle güçlenecektir." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Ürdün ve ATA arasındaki programın 30 yıldır devam ettiğine vurgu yapılarak, Ürdün'ün bölgede bir eğitim merkezi haline geldiği ve Ürdün'de sadece yerel polislerin değil 21 farklı ülkeden polislerin eğitim aldığı ifade edildi. 1983 yılında kurulan ATA programı, ABD'nin terörle mücadele en önemli eğitim programlarından birisi olarak biliniyor.

Kaynak: