ABD'de 11 Eylül saldırıları törenlerle anıldı

ABD'deki en büyük terör saldırılarından biri olarak tarihe geçen 11 Eylül saldırılarının 15. yıl dönümünde kurbanlar, New York başta olmak üzere ülkenin birçok yerinde düzenlenen törenlerle anıldı.
ABD'de 11 Eylül saldırıları törenlerle anıldı

ABD'deki en büyük terör saldırılarından biri olarak tarihe geçen 11 Eylül saldırılarının 15. yıl dönümünde kurbanlar, New York başta olmak üzere ülkenin birçok yerinde düzenlenen törenlerle anıldı.

Terör örgütü El Kaide'nin 11 Eylül 2001'de New York'taki Dünya Ticaret Merkezi (İkiz Kuleler) ile ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'a yönelik terör saldırılarında hayatını kaybedenler için anma törenleri yapıldı.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin anıldığı New York'taki tören, ilk uçağın İkiz Kuleler'e çarptığı saat olan sabah 08.46'da bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Törene Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump ve Demokrat Parti'nin başkan adayı Hillary Clinton da katıldı.

Hayatını kaybedenlerin isimleri okundu

Törende, saldırılarda hayatını kaybedenlerin isimleri yakınları tarafından okundu. Kurbanların adlarının yazıldığı anıt alanına gelen yakınları, isimlerin olduğu yere çiçek bıraktı.

Tören alanında sıkı güvenlik önlemleri alınırken, New York Polis Teşkilatı (NYPD) törenlerin yapıldığı saatlerde, "9-11 Anma" alanının etrafındaki birçok sokağı trafiğe kapattı.

Bu arada, cuma günü Pentagon'un bulunduğu Virginia eyaletinden 11 Eylül saldırılarında görev yapan NYPD ve New York İtfaiye Teşkilatı (FDNY) mensupları onuruna başlatılan yaklaşık 400 kilometrelik koşu da bugün New York'ta sona erecek.

New York İtfaiye Teşkilatı Müzesi'nde de tören düzenlenecek.