ABD'de başörtülü kadına yumurtalı saldırı

ABD'de California'nın Alameda kentinde alışveriş yapan bir kadına "başörtülü olduğu gerekçesiyle" çevredeki bazı kişilerce yumurta atıldığı iddia edildi.
ABD'de başörtülü kadına yumurtalı saldırı

ABD'de California eyaletinin Alameda kentinde alışveriş yapan bir kadına "başörtülü olduğu gerekçesiyle" çevredeki bazı kişilerce yumurta atıldığı iddia edildi.

ABD'de California eyaletinde yer alan Alameda kentindeki Hayward Chabot Kamu Yüksekokulu öğrencisi Farad Afshar, önceki gün alışveriş yaparken annesine bir grup erkeğin çok sayıda yumurta attığını iddia etti.

Sosyal medya hesabından, annesinin kafasında ve vücudunda yumurta parçalarının olduğu bir kareyi paylaşan Afshar, saldırganların annesine "başörtülü olduğu gerekçesiyle" yumurta attıklarını ifade etti.

"Annem, dünyada görebileceğiniz en iyi yürekli, müşfik ve özverili insandır. Bu dünyadaki nefretin boyutlarını anlatacak kelime bulamıyorum" ifadelerini kullanan Afshar, annesine ve yanında bulunan başörtülü kız kardeşine yapılan saldırının "başörtüsü sebebiyle" yapıldığını dile getirdi.

Saldırıyı"Muslims of America" hesabıyla sosyal medyada gündeme taşıdı 

Annesine yapılan saldırıyla ilgili fotoğrafı sosyal medyada paylaşan Afshar'a çok sayıda destek mesajı gelirken, Facebook'ta yer alan "Muslims of America" adlı hesap da olayı İslamofobi kapsamında gündeme taşıdı.

Konuyu yakından takip ettiklerini bildiren Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) yetkilileri de gereken adımların atılacağını belirttiler.

Yapılan araştırmalar, geçen yıl önce Paris, ardından California'nın San Bernardino ve bu yıl haziran ayında Florida'nın Orlando kentlerinde yaşanan terör saldırılarının ardından ABD genelinde İslamofobinin yükselişte olduğunu ortaya koyuyor.

Bu çerçevede son aylarda Müslümanlara karşı nefret suçlarında da artışların yaşandığı ifade edilirken Alameda'daki saldırının "nefret suçlarının son örneği" olduğu değerlendirmesi yapılıyor.