ABD'de tüketici güveni 9 ayın en düşük seviyesinde

ABD'de tüketici güveni 9 ayın en düşük seviyesinde

ABD'de Tüketici Güven Endeksi temmuz ayında 90,9'a gerileyerek son 9 ayın en düşük seviyesinde gerçekleşti.

ABD'de tüketici eğilimlerini ölçen Conference Board'un bugün açıklanan verilerine göre, Tüketici Güven Endeksi temmuzda önceki aya kıyasla 8,9 puan azalarak 90,9'a düştü. 

Bu sonuçla, Eylül 2014'den bu yana en düşük seviyesini kaydeden endekse yönelik beklenti, 100 düzeyindeydi. Öte yandan, haziran ayına ait Tüketici Güven Endeksi 101,4'ten 99,8'e revize edildi. 

New York merkezli Conference Board'un ekonomik göstergelerden sorumlu direktörü Lynn Franco, beklentilerin çok altında kalan endekse ilişkin olarak, "Tüketici güveni, mayıstaki artışın ardından haziranda keskin düşüş gösterdi. Tüketicilerin mevcut ekonomik şartlara yönelik değerlendirmesi hala olumlu, ancak kısa vadeli beklentileri kötüleşti. Öyle görünüyor ki finansal piyaslarda Çin ve Yunanistan'daki gelişmelerden kaynaklanan dalgalanma ve işgücü piyasasına yönelik iyimserliğin azalması tüketici güvenini sarstı"  açıklamasını yaptı. 

Bu arada, dünkü düşüşün ardından bugüne yükselişle başlayan New York borsasında endeksler, verinin ardından dalgalı bir seyir izliyor.