ABD'de Türklerin yaşadığı binada doğalgaz patlaması

ABD'nin New Jersey eyaletinde 3 Türk ailenin yaşadığı bina, şiddetli patlamanın ardından kullanılamaz hale geldi.
ABD'de Türklerin yaşadığı binada doğalgaz patlaması

ABD'nin New Jersey eyaletinde, doğalgaz sızıntısı sonucu meydana gelen şiddetli patlamada Türklerin ikamet ettiği bir bina kullanılamaz hale geldi.

Alınan bilgiye göre, New Jersey'in Paterson kentinde Mustafa Dogili, evin bodrum katında doğalgaz sızıntısı olduğunu fark edince itfaiyeye haber verdi.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, gaz sızıntısı olan binayı ve çevre binalardakileri tahliye etti ve sokağı girişleri kapattı. Tahliye işlemleri tamamlandıktan kısa süre sonra ise patlama meydana geldi.

"Sevincimiz cana bir şey gelmemesi"

Patlamanın ardından 3 Türk ailenin kaldığı bina kullanılamaz hale geldi, bitişikteki binada da hasar oluştu.

İtfaiye yetkilileri, patlamada 5 itfaiyecinin hafif şekilde yaralandığını, evlerin boşaltıldığı için can kaybı yaşanmadığını kaydetti.

Paterson kentinin Türk Belediye Başkan Yardımcısı Derya Taşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayda can kaybı olmadığını bildirdi.

Belediye olarak mağdurlara yardım edeceklerini dile getiren Taşkın, "Büyük bir patlama ve yangın sonucunda 3 Türk ailenin evi tamamen yıkıldı. Sevincimiz cana bir şey gelmemesi. Belediye olarak mağdurlar için maddi destek verildi ve istedikleri takdirde kalacak yer bulacağız.dedi.