ABD'de ünlülerin restorancısı Türk'e ödül

ABD'nin New York kentinde, Amerikan sosyetesi ve siyasetçilerinin sıkça uğradığı restoranın Türk sahibi Zeynel ''Zach'' Erdem, ''40 yaşın altındaki 40'' adlı yılın başarılı iş adamlarına verilen ödüle layık görüldü.
ABD'de ünlülerin restorancısı Türk'e ödül

ABD'de zor şartlar altında garsonlukla işe başlayan Erdem, 2010 yılında sahibi olduğu restoranla büyümeye devam ederken iş yaptığı bölgede yılın en başarılı iş adamları arasına girdi.

Long Island Business News adlı gazetenin bu yıl 17'ncisini düzenlediği, ''40 yaşın altındaki 40 başarılı iş adamı''na verilen ödül sahiplerinden biri de ''75 Main Restaurant''ın sahibi genç Türk işadamı Erdem oldu.  

Yıldızların restorancısı olarak bilinen ve restoranında ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'i Southampton'dayken, eşi Jill ve kızı Ashley'le birlike sıkça ağırlayan Erdem, duygularını AA muhabirine şöyle açıkladı: 

''Bugüne kadar birçok ödül aldım ancak bu kadar heyecanlanmadım. Büyük bir kalabalığın bulunduğu görkemli bir etkinlikte salona girerek, benim adım ve ülkemin adı okunduğunda oldukça heyecan duydum ve onurlandım''

Açıklamasında, hizmet sektöründeki başarısının bir tesadüf olmadığını belirten Erdem, tecrübesinin uzun yıllara dayandığını ifade etti. Erdem, New York'a geldiği ilk zamanlarda restoranlarda garsonluk ve barmenlik yaptıktan sonra şeflik yaptığını ve yoğun bir tempoda çalıştığını bildirdi. 

Aslen Erzincanlı olan ve New York'a gelmeden önce İstanbul'da yaşayan Erdem, 21 yaşında ABD'ye dil eğitimi almak amacıyla geldi. Birçok restoranda çalıştıktan ve birçoğunun müdürlüğünü yaptıktan sonra New York'un Southampton bölgesindeki 75 Main Restaurant'ı satın alan Erdem, çalışma disiplini ve kararlılığıyla kısa sürede bölgenin sevilen ve tanınmış iş adamlarında biri oldu. 

Bu arada Erdem'in ABD'deki restoran sektöründeki başarısını, bu alanda başarıya ulaşmış diğer Türkler gibi Türk mutfağıyla değil, daha çok İtalyan ve Amerikan mutfağından yemekler servis ederek yakalaması dikkat çekiyor.

Erdem'in aldığı ödül, ''iş sicili temiz, mesleğindeki rehberlik ve teşvik edici olma'' özelliği gibi birçok konuda kendini kanıtlamış Southamton'da iş yapan 40 yaşın altındaki iş adamlarına veriliyor.

Yıldızları ağırlıyor 

Erdem ünlülerle yakınlığı daha önce 6 yıl işletmeciliğini yaptığı Manhattan'daki Nello adlı restoranda başlarken, ünlülerle dostluğunu Southampton'daki restoranında zirveye taşıdı. 

Erdem'in, restoranında sıkça ağırladığı isimler arasında, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve New York eski valisi David Paterson ile spor dünyasından Yankee takımının yıldızı Alex Rodriquez, film ve televizyon dünyasından Barbara Walters, Sarah Jessica Parker, Kardashian kardeşler, Calvin Klein, Judie Foster, Kelly Ripa, Kevin Bacon, Angelina Jolie, Mickev Rourke, Leonardo Di Caprio ve Chris Noth gibi tanınmış yıldızlar bulunuyor.