ABD’den İsrail’e destek! Savaş gemisi Akdeniz'e doğru yola çıktı

Hamas’ın İsrail’e yöneli başlattığı “Aksa Tufanı” operasyonu sürerken ABD basınında dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Haberlerde ABD hükümetinin destek amacıyla İsrail’e uçak gemisini yollayacağı öne sürüldü. İddiaya göre ABD'nin USS Gerald R. Ford uçak gemisi Doğu Akdeniz'e doğru yola çıktı.
ABD’den İsrail’e destek! Savaş gemisi Akdeniz'e doğru yola çıktı

İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar sürerken, ABD basınında yeni bir iddia ortaya atıldı. Konuya aşina iki ABD’ki yetkiliye dayandırılan haberlerde, ABD hükümetinin destek amacıyla İsrail’e savaş gemileri ve uçakları göndereceği iddia edildi.

ABD'nin en büyük uçak gemisi USS Gerald R. Ford uçak gemisinde yaklaşık 75 uçak bulunuyor.

Diğer yandan Hamas'tan gelen açıklamada "ABD'nin uçak gemisi hamlesi bizi korkutmuyor. ABD, bu adımın sonuçlarının olacağını anlamalı." ifadeleri yer aldı.

TAHLİYE PLANI ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR

Haberlerde ayrıca, ABD’nin muhtemel bir tahliye planı üzerinde de çalıştığı ifade edilerek, şu an için resmi olarak hiçbir kararın alınmadı ancak tüm seçeneklerin masada olduğu belirtildi.

İSRAİL’E EK DESTEK TALİMATI

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada ise, ABD Başkanı Joe Biden'ın Hamas’ın devam eden saldırıları karşısında İsrail’e "ek destek" talimatı verdiği belirtildi. Açıklamada, söz konusu desteğe ilişkin ayrıntı verilmedi.

HAMAS’TAN AKSA TUFANI OPERASYONU

İsrail, Gazze Şeridi vurmaya devam ediyor. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari yaptığı açıklamada, İsrail Hava Kuvvetleri’nin dünden bu yana Gazze Şeridi’nde 800 noktayı vurduğunu aktararak, operasyonlara 50'den fazla savaş uçağının katıldığını ifade etti.

Hagari, Beyt Hanun’un Hamas tarafından İsrail'e saldırı düzenlemek için kullanıldığını belirterek, “Yüzlerce ölü, binlerce yaralı. Son birkaç saat içinde de dahil olmak üzere onlarca teröristi esir aldık. Zor soruların ve zorlu soruşturmaların zamanı gelecek, ancak şimdi savaştayız ve düşmana saldırıp kazanmakla meşgulüz" dedi.

Etiketler :