ABD'den Putin-Esed görüşmesine ilk yorum

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert haftalık basın brifinginde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Beşşar Esed görüşmesi hakkında açıklamalarda bulundu.
ABD'den Putin-Esed görüşmesine ilk yorum

Nauert, Putin'in Esed'e sarılarak Suriye'deki katliamda sorumluluğu olduğunu gösterdiğini söyledi. 

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert'in her salı düzenlediği haftalık basın brifinginde 2 gün önce Soçi'de gerçekleşen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Beşşar Esed görüşmesi hakkında açıklamalarda bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki telefon görüşmesinden çıkan sonuç hakkındaki soruya sözcü, "Bu soruyu Beyaz Saray'a havale etmek zorunda kalacağım maalesef."şeklinde cevap verirken, gazeteci "konu hakkında ABD Dışişleri Bakanlığı ne düşünüyor" şeklindeki sorusuna yanıt verdi.

Nauert, "Başkan'ın Rusya ile karmaşık ilişkileri var. Hepimiz Putin'in Esed'i kucakladığı o resmi gördük. Suriye'deki masum siviller üzerinde başlatılan kimyasal saldırılar hakkında ne hissettiğimi biliyorsunuz. Sanırım bütün Amerika Birleşik Devletleri vatandaşları aynı şekilde hissediyor." ifadelerini kullandı.

"PUTİN'İN ESAD'A SARILMASI SORUMLULUĞUN GÖSTERGESİ"

Sözcü, "Bence bu kucaklama, Vladimir Putin'in Beşşar Esed'in ülkesinde yaptıklarındaki sorumluluğunu ve ona herhangi bir baskı uygulamadığının göstergesi. Biz Cenevre sürecini ve Cenevre görüşmelerini sonuna kadar destekliyoruz. Onlardan uzaklaşmış değiliz." şeklinde konuştu.

"Başkan Trump adına konuşmak istemem. Kendisi zaten bir açıklama yapacaktır." diyen Nauert, "Ancak her şey çok açık gözüküyor" ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.