ABD'den vizelerle ilgili flaş karar!

ABD acil tıbbi ve insani durumlarda vize vermeye devam edecek.
ABD'den vizelerle ilgili flaş karar!

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği resmi sitesinde Türkiye ile vize durumuyla ilgili açıklama yaptı. "Acil insani ve sağlık durumlarında ABD vize başvurusu için lütfen ziyaret ediniz" ifadesiyle paylaşılan ifadeler şu şekilde:

"Son olaylar ABD Hükümetini, Türkiye Hükümetinin ABD elçiliğine ve personelinin güvenliğine olan tavrı sonrasında durumu yeniden değerlendirmeye zorladı. Bu değerlendirme devam ederken Büyükelçilik ve Konsolosluklarımıza gelen ziyaretçilerin sayısını en aza indirgemek için derhal yürürlükte olan vize hizmetlerini askıya aldık.

Geçerli vizesi olan Türk vatandaşları ABD'ye gelmeye devam edebilir. Türk vatandaşları, ülkenin dışında ikamet etmemelerine bakılmaksızın, göçmen olmayan vize başvurusunda bulunabilirler. Türkiye'deki hizmetler için önceden bir ücret ödenmiş olsa bile, Türkiye dışından başvuran bir kişinin o ülkedeki hizmetler için başvuru ücreti ödemesi gerekeceğini lütfen unutmayın.

Vize görüşmeleri için yalnızca, Ankara'daki ABD Büyükelçiliği ve İstanbul'daki İstanbul Başkonsolosluğu randevu veriyor.

Vizeye başvuranlar randevu almak için www.usvisa-info.com adresindeki talimatları izlemelidir.

Önemli Not: Başvuru sahiplerine vizelerini almadan herhangi bir seyahat düzenlemesi yapmamalarını öneriyoruz."