ABD'den yeni Suriye açıklaması! Süre verdiler

ABD CENTCOM Komutanı, Joseph Votel, Donald Trump'ın Aralık ayında aldığı çekilme kararı hakkında konuştu. Votel, "Çekilme konusunda istediğimiz noktadayız. Birkaç hafta içerisinde çekileceğiz" dedi.
ABD'den yeni Suriye açıklaması! Süre verdiler

 

 

ABD Başkanı Donald Trump’ın Aralık ayında aldığı çekilme kararı sonrasında yeni bir açıklama geldi. Bölgedeki en yüksek rütbeli isim olan General Joseph Votel, Suriye'deki 2000'i aşkın ABD askerinin çekilmesinin birkaç gün ya da haftalar içinde başlayabileceğini söyledi.

"EKİPMANLARI ÇEKMEK İNSANLARI ÇEKMEKTEN DAHA ZOR"

Votel, "Çekilme konusunda doğru yoldayız ve istediğimiz konumdayız. Günler ya da haftalar içerisinde çekilme başlayabilir. Muhtemelen haftalar içerisinde olacak ve yine tekrarlıyorum bu durum tamamen sahadaki durumlara göre şekillenecek. İnsanları çekmek, ekipmanları çekmekten çok daha kolay. Dolayısıyla şu anda ihtiyacımız olmayan ekipmanlardan kurtuluyoruz" dedi.

"IRAK'TA BİR MİKTAR ASKER KALACAK"

Votel, bölgedeki ABD askerlerinin çekilmesinin ne zaman tamamlanacağına dair bir açıklamada bulunmadı. Irak'taki ABD askerinin varlığı konusunda ise, "Orada bir miktar asker kalacak" ifadesini kullandı.