Abde: PYD'nin yaptıkları rejimin Kürtlere yaptıklarını aratmıyor

SMDK Başkanı Abde, "PYD'nin bazı bölgelerde ENKS'ye karşı yaptıkları rejimin daha önce Kürtlere yaptıklarını aratmıyor." dedi.
Abde: PYD'nin yaptıkları rejimin Kürtlere yaptıklarını aratmıyor

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Enes el-Abde ve beraberindeki heyet, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yer alan Erbil kentine 20 kilometre mesafede bulunan Suriyeli sığınmacıların kaldığıKuştepe Çadır Kampı'nı ziyaret etti. 

Ziyaretin ardından basın açıklaması yapan Abde, IKBY Başkanı Mesut Barzaniile dün yaptıkları görüşme ve bölgedeki diğer temasları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Görüşmenin önemli gündem maddeleri arasında Suriyeli Peşmergelerin yer aldığını belirten Abde şunları kaydetti:

"Suriye Kürt Ulusal Konseyi'ne (ENKS) bağlı Peşmerge güçlerinin durumunu detaylı şekilde masaya yatırdık. Bu güçler düzenli bir kuvvet olup tamamen Suriyelilerden meydana geliyor. Söz konusu güçlerin en kısa zamanda Suriye'ye dönüp rejim ve DAEŞ güçlerine karşı verilen mücadelede önemli rol almaları gerekiyor."

PYD'nin ENKS'ye baskıları

SMDK Başkanı Abde, Suriye'de bazı bölgeleri elinde tutan terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin kendinden olmayanlara yönelik tutumunu anlatırken, "PYD'nin bazı bölgelerde ENKS'ye karşı yaptıkları rejimin daha önce Kürtlere yaptıklarını aratmıyor." ifadelerini kullandı.