AB'den Halep açıklaması: Kabul edilemez

AB, Halep'te sivillere yönelik saldırıların uluslararası hukuka aykırı olduğunu ve kesinlikle kabul edilemeyeceğini bildirdi.
AB'den Halep açıklaması: Kabul edilemez

Avrupa Birliği (AB), Suriye’de rejim ile destekçilerinin Halep ve çevresinde yoğunlaştırdığı sivillere yönelik saldırıların kesinlikle kabul edilemeyeceğini ve uluslararası hukuka aykırı olduğunu kaydetti.

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonu İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden Sorumlu Üyesi Christos Stylianides, Suriye'nin Halep şehrinde yaşananlara ilişkin ortak açıklama yaptı.

Açıklamada, son 48 saat içerisinde Halep’te durumun hızla ve dramatik şekilde kötüye gittiğine işaret edilerek, masum ve sivillerin ayrım gözetmeksizin bombalanmasının, saldırıya uğramasının, insani yardımdan mahrum bırakılmasının ve suyunun kesilmesinin uluslararası hukuka aykırı olduğu ve kesinlikle kabul edilemeyeceği belirtildi.

Halep’te masum insanların çektikleri eziyetin tüm insanlığa karşı yapılmış bir hakaret olduğunu ifade edilen açıklamada, rejim ve silahlı muhalifler üzerinde etkisi olan tüm ülkelere, tarafların saldırılara son vermeleri için azami baskıda bulunmaları çağrısı yapıldı.

Açıklamada, Suriye'de, Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde siyasi görüşmelere hızla dönülmesi istenirken, AB’nin tüm tarafları tekrar görüşmelere başlatmak için ilave tedbirleri değerlendireceği bildirildi.

Suriye'de Devlet Başkanı Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin 19 Eylül'den itibaren sivil yerleşimlere düzenlediği hava saldırılarında 323 sivilin öldüğü, bin 334 kişinin de yaralandığı belirtilmişti.