ABD'li Senatör Menendez, Türkiye'ye kin kustu

Sık sık yaptığı Türkiye karşıtı sözlerle gündeme gelen ABD'li Senatör Bob Menendez, Yunan basınına konuştu. Türkiye'nin F-16 modernizasyonu hakkında açıklamalarda bulunan Menendez yine skandal ifadelere yer verdi.
ABD'li Senatör Menendez, Türkiye'ye kin kustu

ABD Dışişleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye mevcut F-16 savaş uçaklarının iletişim kabiliyetini modernize etmek üzere “çoklu bilgi dağıtım sistemi” olarak da bilinen taktik veri bağlantı (TDL) sistemi Link-16’nın modernizasyon kitlerinin satışına onay verdi.

Söz konusu modernizasyon kitleri, Türkiye’nin ABD’den Ekim 2021’de talep ettiği 20 milyar dolar değerindeki F-16 savaş uçakları ve yaklaşık 80 modernizasyon kiti talebinden ayrı olarak yapıldı.

LİNK-16 SİSTEMİ NEDİR?

Askeri telsiz ağı Link-16, NATO ve müttefik ülkeler tarafından kullanılan bir saistem. Link-16, hava ve deniz araçlarıyla karadaki birlikler arasında taktiksel bilgi paylaşımına yarıyor.

MENENDEZ'DEN TÜRKİYE ALEYHİNE SÖZLER

Bu karardan günler sonra ABD'nin başkenti Washington'da Türkiye'ye karşı çıkışlarıyla tanınan ve özellikle F-16 satışı için direnç gösteren Senatör Bob Menendez'den yine benzer açıklamalar geldi.

Yunan devlet televizyonu ERT'ye konuşan Menendez, Türkiye'ye F16'ların Ankara'ya satışına karşı olmaya devam ettiği ve Türkiye'nin bu şekilde 'ödüllendirilmek için yeterince şey yapmadığını' öne sürdü.

'KARŞI OLMAYA DEVAM EDECEĞİM'

Menendez bakanlığın onay verdiği paketin herhangi bir silah yükseltmesi ile ilgili olmadığını belirterek değerlendirmede bulundu;

'Verilen onay silah ve füze sistemi içermiyor. Bu şimdilik sadece iletişim ile ilgili'


ERT'ye verdiği demeçte Türkiye-Yunanistan arasındaki gerginliklerin son bulması gerektiğini de belirten Menendez, iki NATO ülkesini refah ve barış içinde davranmaya çağırdı.

YUNAN MANŞETLERİNDE SES GETİRDİ

Menendez'in bu sözleri kısa sürede Yunan basınında gündem oldu. Skai bu gelişmeyi 'Menendez'den Türkiye'ye mesaj: F-16 satışına karşıyım' başlığı ile okurlarına sundu.

Yunan gazete 'ABD'li senatör, Türkiye'nin Yunanistan'a karşı savaşçı tavrını durdurması gerektiğini ilan ediyor' değerlendirmesinde bulundu.

Etnos gazetesi ise Menendez'in 'Ankara'ya karşı olmaya devam ediyorum' sözlerini aynen alarak manşet yaptı.

Etiketler :