ABD’nin en eski özel askeri okulundan başörtüsüne onay

ABD'deki ilk özel askeri akademi Norwich Üniversitesi, gelecek eğitim dönemi için başvuran Müslüman bir öğrencinin başörtüsüyle derslere girme talebinin kabul edildiğini duyurdu.
ABD’nin en eski özel askeri okulundan başörtüsüne onay

ABD’de ilk özel askeri akademi Norwich Üniversitesi'nin, gelecek eğitim dönemi için başvuran Müslüman bir öğrencinin başörtüsüyle derslere girme talebini kabul ettiği bildirildi.

Ülkedeki en eski özel askeri eğitim kurumu olarak bilinen Norwich Üniversitesi yetkilileri, gelecek akademik dönemden itibaren başörtüsünü askeri öğrencilerin giydiği üniformaların bir parçası olarak kabul edeceklerini belirtti. Üniversite yönetimi, burada eğitim görmek isteyen bir öğrencinin inancından dolayı başının yanı sıra kolları ve bacaklarını da kapatmasına müsaade edilen bir değişikliğe gittiklerini açıkladı.

Kurum, bu değişikliğin aynı zamanda Musevi öğrencilerin ibadet ederken başlarına taktıkları takkelerini (Kipa) giymelerine imkan sunduğunu kaydetti.

ABD’nin Güney Carolina eyaletinde bulunan “The Citadel” adlı askeri okul ise yakın zamanda Müslüman bir öğrencinin başörtüsüyle derslere girme talebini reddettiklerini açıklamıştı.