ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

Aden Üniversitesi öğrencileri "ABD'nin Kudüs kararına" karşı gösteri düzenledi
ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

ADEN (AA) - Yemen'in geçici başkenti Aden'deki Aden Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğrencileri, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti olarak tanımasına karşı gösteri düzenledi.

Üniversite kampüsünde düzenlenen gösteriye katılan öğrenciler, "Canımız ve kanımız sana feda olsun ey Aksa, canımız kanımız sana feda olsun Filistin", "Kudüs ebedi başkentimizdir", Açıklamalardan ve kınamalardan bıktık", "Endişemizi ifade etmeyeceğiz, Kudüs Araplarındır" ve "Ey Araplar uyanın" diye sloganlar attı.

Edebiyat Fakültesindeki Gazetecilik ve Medya Öğrencileri Forumu Başkanı Ahmed Ali el-Yafii, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gösterinin amacının Filistin halkıyla dayanışma ve ABD Başkanı Donald Trump'ın kararını reddetmek olduğunu belirtti.

Yafii, Arap ve Batı ülkelerine, İsrail'in Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği ve "insanlık dışı, iğrenç" olarak nitelediği suçları durdurmak için müdahale çağrısında bulundu.

ABD Başkanı Trump, 6 Aralık'ta Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıdığını ve ABD Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınması talimatı verdiğini açıklamıştı.

Kaynak: