ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması kararı, Bosna Hersek'in Tuzla şehrinde protesto edildi
ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

TUZLA (AA) - ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması kararı, Bosna Hersek'in kuzeydoğusundaki Tuzla şehrinde protesto edildi.

Şehirdeki Özgürlük Meydanı'nda toplanan yüzlerce kişi, Filistin halkına destek mesajı gönderdi.

Bosna Hersek'te okuyan Filistinli öğrencilerin de katıldığı gösterilerde üzerinde "Kudüs Filistin şehridir", "Kudüs ABD'nin değildir" ve "Filistin sorunu her özgür ve adaletli bireyin de sorunudur" yazılı dövizler açıldı.

Gösteri organizatörlerinden Tuzla Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Muhammed Mosleh, burada yaptığı açıklamada, Kudüs'ün her din için önemli bir şehir olduğuna işaret ederek, "Birilerinin kendilerine ait olmayanı başkasına vermesine karşıyız. Tarih bizim yanımızda. Amerika kıtasının keşfinden önce Kudüs'ün ismini Filistinliler bulmuştur." dedi.

Barış Aktivist Grubu üyelerinden Ramiz Berbic de Bosna Hersekli vatandaşlara gösterdikleri sağduyu nedeniyle teşekkür ederek, "Bugün yıllardır ve hatta nesillerdir devam eden sivil ölümlerine dikkati çekebilmek amacıyla toplandık. Tüm dünyaya 'Barış suçla sağlanmaz' mesajını göndermek istiyoruz." diye konuştu.

Kaynak: