Ali Kaya

Ali Kaya

ABD’nin Terör Oyunları

ABD’nin Terör Oyunları

         Aklıma gelen  soruyu sizinle paylaşmak  istiyorum. ABD,  Daeş ile mücadele mi etmek istiyor yoksa güçlenerek  Suriye’nin  bölünmesini mi istiyor ?  yoksa Suriye’nin kuzeyinde Pyd tarafından yeni  bir devlet  kurulmasını mı  istiyor? Benim cevabım devlet kurulmasını istiyor oldu çünkü böyle bir oluşum için yıllardır hazırlanıyorlar. Gezi parkı olaylarından bu zamana kadar her olaydan sonra  güçlenen Türkiye’ye temmuz darbesi en büyük oyunları idi ama oda tutmadı.  ABD, Türkiye’nin 15 temmuz  darbesinden sonra Suriye’ye müdahale edemeyeceğini hesap etti ancak o hesapta tutmadı.  Türk  ordusunun zayıf, güçsüz olduğunu düşünerek,  Pyd’nin Menbiç’ten sonra Cerablus’u alıp kantonları birleştirerek Devlet kurmasını sağlayarak Türkiye’nin müdahale edemeyeceğini düşündü ama olmadı.  Darbeden kısa bir zaman geçmiş olmasına rağmen Türkiye daha güçlü ve kararlı bir biçimde ayakta ve hiç olmadığı kadar oynan oyunlar karşısında kendi stratejisini geliştirerek operasyon yapabiliyor.

         Türk ordusunun  başlattığı Fırat Kalkanı operasyonu 9. gününe girdi ve Amerika hala iki yüzlü politik kıvırmalar yapmaya devam etmektedir. ABD’nin besleyip büyüttüğü Pyd ve onun silahlı kanadı Ypg,  Menbiç ve bölgesinde varlığını devam ettirmektedir. Fırat’ın doğusuna çekilmesi gereken bu  terör örgütünün Roketli saldırısı sonucu iki adet tankımızın  isabet alması ve bir askerimizin şehit düşmesi  aklımıza ABD’nin,  Türk ordusunun Pyd’ye  müdahalesinden bir çıkarım sağlama amacında olduğu şüphesini  uyandırdı .  Gelinen durum ise  sözde dostumuz ve stratejik ortağımız ABD’nin bizi  Pyd ile masaya oturtma  çabaları  ve  hala ABD’nin  Türkiye’ye rağmen  Pyd’yi  savunan ve koruyan  bir yol izlemesi,  bu kuşkularımızı güçlendirmektedir. Türk  Özel kuvvetlerinin ve Tanklarının Cerablus’u  19 saat gibi kısa bir sürede Daeş’ten temizleyerek daha güneye Münbiç’e doğru ilerlemesi ABD’yi telaşlandırmıştır. Abd savunma bakanlık sözcüsünün ‘’ Pyd’ye müdahale kabul edilemez, zaten Fırat’ın doğusuna çekildiler’’ açıklamasını da alelacele yapmasına sebep olmuştur. Türkiye’nin Pyd’ye  Fırat’ın doğusuna çekil yoksa hedef olursun açıklamalarına, ABD’nin   Pyd’yi geri çekilmeye zorlaması gerekirken , anlaştırmaya çalışması en azından böyle bir açıklama yapması Türkiye içinde son günlerde sağlanan milli birlik atmosferinin ne kadar sağlam olduğunu test etmek istediğini düşündürmektedir.   Türkiye  silahlı kuvvetlerini sadece Daeş ile mücadeleye göndermediğini bilen  ABD,  Pyd’nin hedef olması ve bu amaçla yurt içindeki Kürtlerin ayaklanma çıkarmasını  amaçlamaktadır. Böyle bir olasılığın olması dahi ABD’nin bunu kullanarak sonucunu görmek istemektedir. Çünkü yıllar önce  hazırladığı büyük Ortadoğu projesi büyük İsrail’in güvenliğini sağlamaya yönelik bir projedir. Bunu da nerden çıkarıyoruz İsrail de yayınlanan bir yazıda Daeş’in bitirilmesini istemediklerini yönündeki açıklamalar bunu kuvvetlendiriyor. Daeş bir şeklide bitirilebilir nasıl mı?  Pyd’ye   Suriye’nin kuzeyinde bir kukla devlet kurdurulursa işte o zaman Daeş ile işleri biter. Hedefi  ABD’nin bölge üzerindeki çıkarları ve  İsrail’in güvenliği olan bu proje hala uygulanmaya devam etmektedir, bir farkla bu projeyi çözen ve engel olmaya çalışan bir Türkiye gerçeği ABD’nin oyunlarını  bozdu,  bundan sonra  B,C hatta D planları devreye girecek bekleyip göreceğiz.

         Önümüzdeki günler ve aylar hem Türkiye’nin iç siyasetinin ve gündeminin çok hareketli olacağını, hem terör saldırıları  canlı bomba ve suikast girişimleri hem de ABD’nin Ortadoğu ve  toplum mühendisliği uygulamalarının yani B,C,D planlarının artarak devam edeceği günlere gebedir. Bizlere düşen ise milli birliğimizi muhafaza ederek içerde farklılıklarımızın zenginlik olduğunu anlayıp 15 temmuz ve Çanakkale  ruhunu muhafaza etmemiz gerekir.  Saygılarımla

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Kaya Arşivi
SON YAZILAR