Abdülhamit Dönemi’ni anlamak İçin 31 Mart Vakası'nı bilmek gerek

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Konya Kitap Günleri kapsamında bir konferans veren Araştırmacı-Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu, Abdülhamit Dönemi’ni anlamak için 31 Mart Vakasının çok iyi bilinmesi gerektiğini söyledi.
Abdülhamit Dönemi’ni anlamak İçin 31 Mart Vakası'nı bilmek gerek

Araştırmacı-Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Konya Kitap Günleri kapsamındaki Şehir Konferanslarına katıldı. Payitaht Abdülhamit adlı dizinin yardımcı başrol oyunculuğunu da yapan Yenişehirlioğlu, Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda yoğun ilgi gördü.

ABDÜLHAMİT DÖNEMİNİ ANLAMAK İÇİN 31 MART VAKASI’NI BİLMEK GEREK

Programda dizideki rolünü ve tarihteki Tahsin Paşa’yı anlatan Bahadır Yenişehirlioğlu, Abdülhamit Han döneminin anlaşılabilmesi için 31 Mart Vakası’nın çok iyi bilinmesi gerektiğini dile getirdi. Yenişehirlioğlu, “Abdulhamit Han’ın halifelik ve sultanlık makamından ayrılmasının ana parametresi 31 Mart Vakası’dır. Payitaht yangın yeri gibi. Kimin eli kimin cebinde belli değil. Yabancı devletlerin ajan ve hafiyelerinin cirit attığı bir alan. Müthiş bir kabus, öylesine kötü bir zaman. Abdülhamit de hükümranlık sürdüğü 33 yıllık bir sürede olabildiğince devletin sınırlarını koruma derdinde. Kaybetmemek için çırpınıyor. Satılık paşalar; dünyaya, nimetlere, kadına, ukbaya… İngiliz entrikaları ki dünyanın başının belası, bugün de dünyanın başının belası İngilizler Yahudi devletinin kurulması için ne gerekiyorsa yapıyorlar. O gün yapılanlar yakın tarihte de yapıldı. 28 Şubat’ta 15 Temmuz’da. O yüzden 31 Mart Vakası, okullarda ders olarak okutulmalı” diye konuştu.

2-20180324172007.jpg