Abdülhamit Gül: Bayramı Cerablus'ta geçirmeyi düşünüyoruz

AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül ve beraberindeki heyet Karkamış'ta incelemelerde bulundu
Abdülhamit Gül: Bayramı Cerablus'ta geçirmeyi düşünüyoruz

AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan silahlı saldırının ardından CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu'yu ziyaret etti. Ziyarete, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Ahmet Uzer, Nejat Koçer ve Mehmet Erdoğan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeçi de yer aldı. CHP Gaziantep İl Başkanlığın da konuşan AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, Terör örgütünün amacı 15 Temmuz sürecini sürdürmek. Biz bu konuda hep beraber bugün ki gelişimiz CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yapılan saldırıyı kınayarak geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Acımızı paylaşmak üzere bir araya geldik. Ve yine birlik beraberliğimiz devam edecektir" dedi.

Türkiye yaşanan terör olaylarını da değerlendiren Ak Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, 15 Temmuz da Türkiye'nin işgaline yönelik Türkiye'nin seçilmiş hükumetini ve milli iradeyi ortadan kaldırmaya yönelik bir darbe yaşandığını ifade etti. Gül, "Aslında temel amaç Türkiye'nin kendi bağımsızlığı ve egemenliğini elinden almak ve ülkemizi işgal etmek girişimiydi. Son zamanlarda 15 Temmuz sonrasında yaşanan hadiseler 15 Temmuz sürecini devam ettirmesi çalışıldığını gösteriyor. Bir terör örgütü FETÖ örgütü bir diğer terör örgütü DAEŞ, IŞID ve PKK terör örgütleri yine Türkiye'nin karıştırılması Türkiye'nin birlik beraberliğinin bozulması isteniyor" ifadelerini kullandı.

"KILIÇDAROĞLU'NUN GAZİANTEP ZİYARETİNDE BİRLİKTEYDİK"

Abdülhamit Gül, Kılıçdaroğlu'nun saldırıya uğradığı Artvin programından kısa bir süre önce Gaziantep'i ziyaret ettiğini hatırlatarak, 55 kişinin öldüğü bombalı terör saldırısı sonrasında teröre karşı Kılıçdaroğlu ile birlikte teröre karşı beraberlik mesajı verdiklerini kaydetti.

Gün boyu, AK Parti ve CHP'nin birlikte verdiği pozların terörü rahatsız ettiğini vurgulayan Gül şunları söyledi: "Birlik mesajı özellikle 7 Ağustos'ta sayın Cumhurbaşkanı'mızın çağrısıyla Yenikapı'da verildi. Burada çok etkileyici birliktelik görüntüsü vardı. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız Binali Yıldırım CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir Türkiye fotoğrafı verdik. Orada verilen mesaj ise 'bizim siyasi görüşümüz nasıl olursa olsun, söz konusu vatansa, gerisi teferruattır' oldu. Bizim bu Yenikapı'daki resim Türkiye'yi işgal etmek isteyenleri rahatsız etti. Ve onları telaşı sürükledi. O birliği ve beraberliği bozulması için terör örgütleri yine devreye sokuldu. Dolayısıyla Gaziantep'te 55 kişinin hayatını kaybettiği menfur saldırıda hem dün Cizre de hain saldırıda ve yurdumuzun farklı yerlerinde yapılan bu terör saldırıların temel amacı Türkiye'nin birlik ve beraberliğini bozmaktır. Bizde kamu olarak teröre teslim olamamak için birlik beraberliğimiz daha çok güçlendiriyoruz. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Gaziantep'e geldiğinde hep beraberdik ve o gün CHP ailesi, Ak Parti ailesi demeden bütün bir ferdin milleti ile bulunarak, acımızı beraber paylaştık. Bu görüntü onları rahatsız etti. CHP kemal Kılıçdaroğlu'nun Artvin'deki saldırısın da birlik beraberlik fotoğrafına atılmak istenen bir kurşun yani bir suikasttır. Orada hayatını kaybeden güvenlik görevlimize Allah'tan rahmet diliyorum."

CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu ise ziyaretlerinden dolayı AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül ve beraberinde gelen heyeti teşekkür etti. Sucu, "Elazığ, Van, Bitlis, Gaziantep ve Cizre yaşanan terör olaylarında hayatlarını kaybedenlere, Allah'tan rahmet diliyorum. Acılarımızı paylaşıyoruz. Ailelerine sabır ve taziye diliyoruz. Yapılan bu hain saldırılarda bu terör örgütleri birlik beraberliğimiz bozamayacaklar" diye konuştu.

"BAYRAMI CERABLUS'TA GEÇİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ"

AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül ve beraberindeki heyet Karkamış'ta incelemelerde bulundu. Gül, "Bayramı Cerablus'ta geçirmeyi düşünüyoruz" dedi.