Abdullah Gül: "AK Parti, Türkiye'yi inanılmaz bir şekilde değiştirdi"

AK Parti'nin kuruluşunun 15. yıl dönümünü etkinlikleri çerçevesinde AK Parti Genel Merkezi önünde düzenlenen törenlere çok sayıda vatandaş katıldı. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül burada vatandaşlara hitap etti.
Abdullah Gül: "AK Parti, Türkiye'yi inanılmaz bir şekilde değiştirdi"

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, herkesin aklını, fikrini, muhakemesini muhakkak ortaya koyması ve yeri geldiğinde bunları konuşması gerektiğini belirterek, "Böyle olmazsa, bir de bu yapılar şeffaf olmazsa, bu şekilde gördüğümüz gibi gizlilikler olursa, Türkiye Müslümanlığında hiç görülmemiş şekilde takiye yapılırsa, iki yüzü olursa, biri iyi bir yüz, biri böyle karanlık yüz olursa neticede toplumların, ülkelerin başına bu tip felaketleri getirirler. Çok şükür ki bu karanlık sayfa açılmadı." dedi.

Gül, AK Parti'nin kuruluşunun 15. yıl dönümü dolayısıyla parti genel merkezi önünde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin karamsar bir ortamında, siyasetin bölük pörçük ve halkın beklentisinin olumsuz olduğu şartlar içerisinde AK Parti'yi kurduklarını hatırlattı.

Gül, o şartlar içerisinde kurulan AK Parti'nin, Türkiye'yi inanılmaz şekilde değiştirdiğini ve bugünlere taşıdığını dile getirdi.

15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan reklamcı Erol Olçok'un, ilk günden beri AK Parti'nin oluşumunda, halkla bütünleşmesinde emeğinin geçtiğini hatırlatan Gül, Olçok'a Allah'tan rahmet diledi.

Gül, bugünün, Türk tarihinin utanç sayfalarından birisi olan 15 Temmuz'un da ay dönümü olduğunu anımsattı.

11. Cumhurbaşkanı Gül, "Şunun altını çizmek isterim. Gerek dini bir cemaat olsun, gerek ideolojik bir grup gerek siyasi bir yapı olsun eğer herkes aklını fikrini bir kişiye emanet ederse sonu böyle olur. Onun için Cenab-ı Allah herkese Kur'an-ı Kerim'de 'akletmez misiniz' diye hitap ediyor. Herkesin aklını, fikrini, muhakemesini muhakkak ortaya koyması ve yeri geldiğinde bunları konuşması gerekir. Böyle olmazsa, bir de bu yapılar şeffaf olmazsa, bu şekilde gördüğümüz gibi gizlilikler olursa, Türkiye Müslümanlığında hiç görülmemiş şekilde takiye yapılırsa, iki yüzü olursa, biri iyi bir yüz, biri böyle karanlık yüz olursa neticede toplumların, ülkelerin başına bu tip felaketleri getirirler. Çok şükür ki bu karanlık sayfa açılmadı." şeklinde konuştu.

abdullah-gul-1.jpg

"Türkiye'yi bu ortamdan çıkartacağız"

Gül, Türkiye'de köklü reformlar yaptıklarını, bunun sonucunda da AK Parti'nin Cumhuriyet tarihinin en parlak dönemlerini millete yaşattığını vurguladı.

AK Parti iktidarları döneminde insanların hayat standardının yükseldiğini ifade eden Gül, Türkiye'yi bütün dünyada herkesin dost olmak için uğraştığı bir ülke haline getirdiklerine, bütün bunları yaparken de antidemokratik saldırılarla karşı karşıya kaldıklarına dikkati çekti.

Milletin sorumluluğunun omuzlarında olması dolayısıyla hiçbir zaman intikamcı davranmadıklarını, hep geleceğe baktıklarını kaydeden Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi de bir ay önce yaşadığımız bu rezil, bu utanç verici, tarihe kara lekelerle isimleri geçecek insanların Türkiye'yi soktukları bu ortamdan ülkeyi yine AK Parti, hükümetimiz, başta sayın değerli Başbakanımız olmak üzere, bütün arkadaşlarımız, hep beraber siz çıkartacaksınız. Şüphesiz ki demokrasinin, evrensel hukukun özelliklerinin ve öneminin hepimiz farkındayız. Bunları uyguladığımız için Türkiye'de büyük başarılar elde ettik. İnanıyorum ki Türkiye'nin yine önünü öngörülebilir yapacaksınız. İnanıyorum ki yine 15 sene önce yaptığımız gibi yapacağınız planlarla ve programlarla herkesin içeride ve dışarıda güvenini kazanacaksınız ve kısa süre içerisinde inanıyorum ki Türkiye'yi bu ortamdan çıkartacağız. Arkadaşlarımın bütün verdikleri mesajlarda bunları görünce gerçekten hem mutlu hem ümitvar oluyorum."

Partinin kuruluş yıl dönümü programına katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Gül, davetinden ötürü de AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'a teşekkür etti.