'Aboubakar daha da iyi olacak'

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Sözcüsü Albayrak, "Aboubakar'ın patlama yapması için kıvılcıma ihtiyacı vardı. O kıvılcımın çaktığını düşünüyorum." dedi.
'Aboubakar daha da iyi olacak'

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Sözcüsü Metin Albayrak, İtalya temsilcisi Napoli ile yapılan UEFA Şampiyonlar Ligi maçında 2 gol atan Vincent Aboubakar'ın kendini bulduğunu söyledi. 

Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Napoli ile deplasmanda oynanan ve 3-2 kazandıkları UEFA Şampiyonlar Ligi maçında siyah-beyazlı forma altındaki ilk gollerini atan Kamerunlu futbolcunun patlama yapmak için bir kıvılcıma ihtiyacı olduğunu belirterek, "Her futbolcunun kötü dönemleri olabiliyor. Mario Gomez de geçen sezon aynı süreçten geçti ancak o daha erken açıldı. Hepimizin beklentisi yüksek. Takım da Aboubakar'a katkı sağlamaya çalışıyor. Daha iyi olacağını düşünüyorum. Patlama yapması için bir kıvılcıma ihtiyacı vardı. O kıvılcımın çaktığını düşünüyorum." diye konuştu.

Aboubakar'ın uyum sürecinin beklenenden uzun sürdüğünü ve siyah-beyazlı futbolcunun İstanbul'a yeni alışmaya başladığını kaydeden Albayrak, "Aboubakar çok önemli bir isim. Bazen adaptasyon süreci beklenmedik şekilde uzayabiliyor. Yeni bir ülkeye, yeni bir düzene alışmak kolay değil. Bir süre önce kendisiyle yaptığım görüşmede bana "daha yeni iyi uyumaya başladım" demişti. Eşi henüz geçen hafta İstanbul'a yerleşebildi. Saha dışı etkenler de bu sürecin uzamasında etkili oldu." değerlendirmesinde bulundu.

"Napoli karşısında galibiyet bekliyorduk"

Napoli deplasmanına galibiyete inanarak gittiklerini dile getiren Metin Albayrak, göreve başladıklarından beri tuğla üstüne tuğla koyarak bugünlere geldiklerini belirtti.

Kamuoyunun aksine İtalya'dan 3 puanla döneceklerine inandıklarını söyleyen Albayrak, şöyle devam etti:

"Yönetime geldiğimiz süreçten beri her sene tuğla üstüne tuğla koyarak iyi bir futbol takımı inşa ettik. Beşiktaş hep üstüne koyarak, iyi oynayarak başarı elde etti. Bu sene ligde üçüncü yıldızı takmak istiyoruz. Avrupa'da da final oynamak gibi hedefimiz var. Bunu gerçekleştirmek için Avrupa'daki büyük takımlarla eşdeğer mücadele etmek lazım. O yolda ilerliyoruz. O yüzden Napoli galibiyeti önemliydi. Sadece Beşiktaşlıların değil Türk futbolseverlerin sevindiği bir galibiyet aldık."

Çıtayı yukarı çıkardıklarını anlatan Albayrak, "Napoli karşısında çok iyi bir takım oyunu ortaya koyduk. Oyun disiplininden kopmadık. Önceden Avrupa'da Türk takımları direnç gösteremiyordu, kalelerinde gol görünce dağılıyordu. Biz artık öyle bir takım değiliz." dedi.

Albayrak, Avrupa'da adından söz ettiren bir takım olma hedeflerine adım adım ilerlediklerini, ligde de şampiyonluğu istediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Geçen sene kazandığımız şampiyonluk çok önemliydi. Ayrıca stadımız yokken elde ettiğimiz şampiyonluk anlamlıydı. Henüz konuşmak için erken ama bu seneki şampiyonlukla önümüzü iyice açarız. Hedefimiz bu sene de şampiyonluğu kazanmak. Buna inanmak çok önemli. Taraftarlarımız da futbolcularımız da yönetimimiz de buna inanıyor. Bu seneki şampiyonluk Beşiktaş'ı farklı bir boyuta taşır."

İtalyan yetkililere tepki

İtalyan yetkililerin, Napoli maçını izlemeye giden Beşiktaşlı taraftarlara büyük sıkıntı çıkardıklarını belirten Albayrak, "Tüm girişimlerimize rağmen taraftarlarımıza büyük eziyet çektirdi. Kadın taraftarlarımızın küpelerine kadar el koydular. Yönetim kurulu toplantısında İtalyanların bu davranışlarını masaya yatıracağız ve bize düşeni yapacağız. UEFA, saygı ve ırkçılığa hayır diyor ama bu söylemleri saha içinde kalıyor. Saha dışında tam aksi tutumlar görüyoruz." ifadelerini kullandı.