"Acemi kasap" olmamak için eğitim aldılar

Konya'da meslek edindirme kursunca açılan "Küçük ve Büyükbaş Hayvan Kesim Kursu"nda, 60 kasap adayına kurban kesimi hakkında eğitim verildi
"Acemi kasap" olmamak için eğitim aldılar

Konya'da meslek edindirme kursunca açılan "Küçük ve Büyükbaş Hayvan Kesim Kursu"nda kasap adayları, kurban kesim eğitimi aldı.

Bünyesinde devam eden yaklaşık 600 kursu bulunan Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) tarafından, kurban kesimlerinin daha sağlıklı ve düzenli yapılabilmesi için "Küçük ve Büyükbaş Hayvan Kesim Kursu" açıldı.

Uygulamalı ve teorik olmak üzere 3 aşamalı eğitimden geçen kursiyerler, kurbanın dini önemi, hayvan sağlığı ve kurban kesimi konusunda bilgilendirildi. Kursiyerler, teorik eğitimin ardından bir kesimhanede, profesyonel kasapların büyükbaş hayvanları kesim aşamalarını izledi.

Zapturapt, şişirme, tulum çıkarma ve açma işlemlerini dikkatle takip eden kursiyerlerden bazıları bu anı fotoğrafladı. 

KOMEK Şube Müdürü Abdullah Kaleli, KOMEK'in 200'ü aşkın branşta, halen devam eden 600 kursla hizmetlerini sürdürdüğünü söyledi. Kaleli, "Kurslarımız ücretsiz olup sınavda başarı gösterenlere MEB onaylı sertifika veriyoruz. Amacımız kursiyerlerimize nitelik ve beceri kazandırmak" dedi.

Kaleli, Kurban Bayramı öncesi kasap adaylarına yönelik de eğitim hizmeti verdiklerini belirterek, bu kurslara ilginin her geçen yıl arttığını söyledi. Kaleli, Kurban Bayramı'nda hastanelerin acil servislerinde yaşanan acemi kasap yoğunluğunun önüne geçebilmek için, kurban kesimi yapacak kişilerin eğitim almaları vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Kurban ibadeti yerine getirilirken kurbanın seçiminden kesimine kadar her konuda bilinçli olmak gerekir. Kurban kesiminde olabilecek kazalardan korunmak üzere 60 kişi kursumuzda eğitim aldı. Kursiyerlerimiz iki hafta boyunca 40 saatlik eğitim gördü. İlahiyat fakültesinden bir arkadaşımız kursiyerlerimize, kurbanın dini önemi hakkında bilgi verdi. Veteriner hekim arkadaşımız da 'kurban kesimi sırasında nelere dikkat edilmeli, kurban nasıl kesilir, hayvan sağlığı, hayvan kesimi sırasında herhangi bir kaza yaşanmaması için neler yapılmalı, etin korunması ve saklanması' gibi konularda arkadaşlarımızı bilinçlendirdi. Konunun uzmanı arkadaşlarımızın verdiği eğitimlerle kursiyerlerimiz kurbanlarını güvenle kesebilecek."