Açık görüş izninin gün ve saatleri

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü (CTE) tarafından yapılan açıklamaya göre; Ramazan Bayramı ve 23 Nisan münasebetiyle ceza infaz kurumlarında açık görüş yaptırılacak.
Açık görüş izninin gün ve saatleri

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü (CTE) tarafından yapılan açıklamaya göre; Ramazan Bayramı ve 23 Nisan münasebetiyle ceza infaz kurumlarında açık görüş yaptırılacak.

Hükümlü ve Tutukluların Ziyaret Edilmeleri Hakkında Yönetmelik gereğince Bayramlarda ve özel günlerde izin verilen açık görüş günleri bu yıl, hükümlü ve tutuklular ile kurum personelinin önceden planlama yapmalarını kolaylaştırmak ve hak kayıplarının asgari düzeye indirmek amacıyla önceden açıklandı. Buna göre; ceza infaz kurumlarında bulunan sadece çocuk hükümlü ve tutuklulara 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle, kapalı ceza infaz kurumlarında bulunan tüm hükümlü ve tutuklulara Ramazan Bayramı münasebetiyle, her hükümlü bir kez yararlandırılmak üzere açık görüş yaptırılacak.

TARİHLERİ VE GÖRÜŞ SÜRELERİ

İnfaz kurumlarında Ramazan Bayramı münasebetiyle açık görüş 17-18-19-20-21 Nisan 2023, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle açık görüş ise 24-25 Nisan 2023 tarihlerinde yaptırılacak. Açık görüşler, yetişkin ve genç hükümlü, hükümözlü ve tutuklular için görüş süresi yarım saatten az ve bir buçuk saatten fazla, çocuk hükümlü, hükümözlü ve tutuklular için ise bir saatten az ve üç saatten fazla olmamak kaydıyla 09:00-17:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

ZİYARET YAPABİLECEK KİŞİLER:

Hükümlü ve tutuklular; eşi, anne, babası, büyükanne ve büyükbabası, çocuğu, torunu, kardeşi, gelini, damadı, kayınbiraderi, baldızı, yengesi, eniştesi, görümcesi, kayınvalidesi, kayınpederi, kayınvalidesinin annesi ve babası, kayınpederinin anne ve babası, eşinin başkasından olma çocuğu, büyükanne ve büyük babasının anne ve babaları, torun çocuğu, kardeş çocuğu, eşi, amcası, halası, dayısı, teyzesi ve bunların eşleri ile vasisi ve kayyımıyla görüşebilir.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZALI HÜKÜMLÜLER İÇİN ZİYARET YAPABİLECEK KİŞİLER: Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükümlüler; anne, baba, eşi, çocukları, torunları, büyükannesi, büyükbabası, kardeşleri dışında kimse ziyaret edemez.

Etiketler :