Acının 1. yılında, o hikaye akıllarda!

Türkiye 6 Şubat 2023 tarihinde büyük bir hüzne ve korkuya uyandı. Ülke tarihinin en büyük doğal afeti olan ve 11 ili sallayan Kahramanmaraş merkezli depremin 1. yılına girdik. Hikayeleriyle, üzüntüsüyle 6 Şubat depremleri ve spor dünyasına etkileri.
Acının 1. yılında, o hikaye akıllarda!

Türkiye 6 Şubat 2023 tarihinde büyük bir hüzne ve korkuya uyandı. Ülke tarihinin en büyük doğal afeti olan ve 11 ili sallayan Kahramanmaraş merkezli depremin 1. yılına girdik. Türkiye'nin hafızasına kazınan depremde Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde biri 7.8, diğeri 7.5 büyüklüğündeki deprem diğer illeri vurdu ve resmi rakamlara göre 53 bin 537 kişi hayatını kaybetti. Deprem spor camiasını da hüzne boğdu.

deprem.webp


SPOR MÜSABAKALARI DURDU

15 branşta birçok sporcu hayata veda etti. Depremin ardından hayatla beraber spor faaliyetleri de durdu. Federasyonlar, depremden etkilenen kentlerdeki kulüplerin, küme düşmeksizin yeni sezona kadar liglerden çekilmesine onay verdi.Maçların 25 Şubat'ta yeniden başladığı futbolda, ligde Gaziantep FK ve Hatayspor, 1. Lig'de Yeni Malatyaspor ve Adanaspor ligden çekilmek zorunda kaldı.

atsu.webp


İLK VE SON GOLÜ

Futbolda ise Hataysporlu Christian Atsu'nun hikayesi yürek burkdu. Hatayspor 90+7'de Christian Atsu'nun golüyle Kasımpaşa'yı 1-0 mağlup etti. Atsu maç sonrasında takım arkadaşlarıyla gol sevincini yaşamak için öncesinde satın aldığı uçak biletini iptal etti ve Hatay'da kaldı. Deprem Ganalı oyuncuyu sabah yakaladı ve Christian Atsu enkazdan sağ kurtulamadı. Atsu ligdeki ilk ve son golüyle veda etti.

 Muhabir
Etiketler :