Açlık grevindeki Filistinli tutuklulara destek gösterisi

Gazze'de düzenlenen gösteride İsrail'in Filistinli tutuklulara yönelik hak ihlalleri protesto edildi
Açlık grevindeki Filistinli tutuklulara destek gösterisi

GAZZE (AA) - İsrail hapishanelerinde 8 gündür açlık grevinde olan Filistinli tutuklulara destek amacıyla Gazze'de gösteri düzenledi.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesinin (FHKC) çağrısıyla Gazze'deki Uluslararası Kızılhaç Komitesi binası önünde toplanan yüzlerce gösterici, İsrail'in Filistinli tutuklulara yönelik hak ihlallerini protesto etti.

Filistin bayrakları ve tutukluların fotoğraflarını taşıyan göstericiler, dayanışma sloganları atarak, uluslararası toplumdan tutukluların serbest bırakılması için İsrail'e baskı uygulanmasını istedi.

FHKC Merkez Komitesi Üyesi Mahmud er-Ras, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm Filistinlilere İsrail cezaevlerinde bulunan mahkumlara destek vermeleri talebinde bulundu.

Ras, uluslararası insan hakları örgütlerini de Filistinli tutuklulara karşı sorumluluklarını yerine getirmeye ve ihlallere son vermesi için İsrail'e baskı yapmaya çağırdı.

İsrail hapishanelerindeki yaklaşık 150 Filistinli tutuklu, hak ihlallerini protesto etmek için 8 Nisan'da süresiz açlık grevine başlamıştı. Filistin Esirler Heyeti, 11 Nisan'da açlık grevine katılan Filistinli tutukluların sayısının yaklaşık 400'e ulaştığını duyurmuştu.

Tutuklular, sağlığa zarar veren cezaevlerindeki sinyal kesici cihazların kaldırılmasını, Gazzeli tutuklular için aile ziyaretlerinin yeniden başlamasını, genel kullanıma açık ankesörlü telefonların bağlanmasını, baskınların sonlandırılmasını, tıbbi ihmallerin sona ermesini ve şartların iyileştirilmesini talep ediyor.


Kaynak: