'Ada sahilleri' bayram tatilinin gözdesi

Ramazan Bayramı'nda 9 günlük tatili fırsat bilen vatandaşlar, Marmara ve Kuzey Ege'deki adaları tercih etmesi sonucu doluluk oranları yüzde 100'e yaklaştı.
'Ada sahilleri' bayram tatilinin gözdesi

Ramazan Bayramı'nda 9 günlük tatili fırsat bilen vatandaşlar, Marmara ve Kuzey Ege'deki adaları tercih etmesi sonucu doluluk oranları yüzde 100'e yaklaştı.

Vatandaşların bayram tatilinde Çanakkale'de Gökçeada ve Bozcaada, Balıkesir'de ise Marmara, Ekinlik, Avşa, Lale ve Cunda adalarını tercih etmesi turizmcilerin yüzünü güldürdü.

Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, adalarının son yıllarda gerek yerli gerekse yabancı ziyaretçiler tarafından yoğun talep gördüğünü vurguladı.

Adanın Kuzey Ege turizminin lokomotif yörelerinden birisi olduğuna işaret eden Yılmaz, "Biz bu senede Bozcaada’da huzurlu ve başarılı bir turizm sezonunu geçirmek için gerekli hazırlıkları tamamladık. İyi bir sezon geçeceğini düşünüyoruz. Özellikle turizm işletmecilerinden aldığımız verilere göre bayramdan önceki birkaç günden başlamak üzere, hem bayram hem de yaz sezonu boyunca güzel bir turizm sezonu Bozcaada'yı bekliyor." dedi.

Bozcaada'nın son 10 yılda farklı bir yoğunluğa ev sahipliği yaptığını belirten Yılmaz, "Doluluk oranlarımız şu anda bayram döneminde yüzde 90'ları aşmış durumda. Tarih yaklaştıkça da biz bunun yüzde 100'lere varacağını düşünüyoruz." ifadesini kullandı.

Ayvalık Turizm Alt Yapı Geliştirme ve Hizmet Birliği Genel Sekreteri ve Ayvalık Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Ümit Özgültekin, ilçenin turizm alanında dünyaca ünlü Cunda ve Lale Adası'nda bulunan turistik işletmelerde 9 günlük Ramazan Bayramı tatili ile ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını dile getirdi.

Bayram dolayısıyla bu adalardaki oteller ve pansiyonlarda doluluk oranının yüzde 100'e yaklaştığını vurgulayan Özgültekin, "Otellerin telefonları birbiri ardına çalıyor ancak kimse Ramazan Bayramı tatili için ne Cunda ne de Lale Adası'nda konaklayabilecek yer bulamıyor." ifadesini kullandı.

Özgültekin, bayramla birlikte yaz sezonunun açılmış olacağını belirterek, bu yoğunluğun Kurban Bayramı sonuna kadar süreceğini kaydetti.