Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Pek çok ilklere şahit olduk

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" için geldiği Konya'da Mevlana Meydanı'na toplanan halka hitap etti.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Pek çok ilklere şahit olduk

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "İlk defa, TSK'nın içinde yuvalanmış bugüne kadar din ve eğitim konularıyla kendini tanıtan bir yapının bir terör örgütüne nasıl döndüğüne, orduyu milletin ordusu olmaktan çıkarıp FETÖ'nün ordusuna nasıl dönüştürdüğüne, bu milletin evlatlarını anasına, babasına, ailesine acımadan nasıl kurşun sıkacak bir canavara dönüştüğüne ve Türk ordusunu nasıl etkisiz hale getirdiğine hep beraber şahit olduk." dedi.

Bozdağ, "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" için geldiği Konya'da Mevlana Meydanı'na toplanan halka hitap etti. 

15 Temmuz'un asla ama asla unutulmaması gereken büyük bir tarihi gün olduğunu ifade eden Bozdağ, "O günün akşamı Pensilvanya'da ABD'nin kucağında oturan Fetullahçı Terör Örgütü'nün elebaşı Fetullah Gülen'in emir ve komutasına bağlı TSK içerisinde yuvalanmış Mehmetçiğin elbisesini giymiş bir gurup FETÖ'cü terörist ve onlara eklemlenen bazı hainlerce, halkın vergileriyle alınan tanklar, helikopterler, uçaklar kullanılmak suretiyle büyük bir darbe teşebbüsüne kalkışılmıştır." diye konuştu.

O gece pek çok ilklere şahit olunduğunu aktaran Bozdağ, şunları kaydetti:

"İlk defa, TSK'nın içinde yuvalanmış bugüne kadar din ve eğitim konularıyla kendini tanıtan bir yapının bir terör örgütüne nasıl döndüğüne, orduyu milletin ordusu olmaktan çıkarıp FETÖ'nün ordusuna nasıl dönüştürdüğüne, bu milletin evlatlarını anasına, babasına, ailesine acımadan nasıl kurşun sıkacak bir canavara dönüştüğüne ve Türk ordusunu nasıl etkisiz hale getirdiğine hep beraber şahit olduk. İlk defa, Türkiye'nin cumhurbaşkanına suikast girişiminde bulunuldu. Bunlar Türkiye'nin lideri Tayyip Erdoğan'ı infaz edersek kimse sokaklara çıkma cesaretini gösteremez ve biz amacımıza kısa yoldan ulaşırız diye düşündüler. Rastgele değil, düşünülmüş, ince ince çalışılmış bir planı hayata geçirdiler."

Bozdağ, TBMM'nin düşman işgalinde dahi bombalanmadığını ama bu hainlerin meclis çalışırken milletin kalbine, iradesine F16'lardan bomba yağdırdıklarını vurguladı.

Darbeye karşı kendileriyle mücadele eder diye darbecilerin Özel Harekat'ı bombaladığını hatırlatan Bozdağ, "52 yavrumuzu şehit verdik. Yetmedi Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı F16 jetleriyle bombaladılar. MİT'i, devletin binalarını bombaladılar. Halkın üzerine tankları sürdüler, tankın altında şehit olan kardeşlerimiz, yaralanan evlatlarımız oldu. MİT'e saatlerce saldırdılar. Emniyet binalarına, jandarmaya saldırdılar. Darbeciler ve onları destekleyen dış güçler, biz bunları yaparsak Türk milletini teslim alır kölemiz olan haşhaşilerle beraber istediğimizi Türkiye'de yaparız derler. Ama Allah'ı hesap edemediler." diye konuştu.

- "Eğer 15 Temmuz başarılı olsaydı Türkiye'de rejim değişirdi"

"Eğer 15 Temmuz başarılı olsaydı ne olurdu? Herkes şapkasını önüne koyup buna bakması lazım" diyen Bozdağ, şöyle konuştu:

"15 Temmuz başarılı olsaydı sadece FETÖ’nun köpekleri bu ülkeye sahip olmaz, onun tasmasını, ipini elinde tutanlar bu ülkenin hakimi olurdu. Türkiye istikrarını ve istikbalini kaybeder ve bir manda yönetimine adeta girerdi, bambaşka olurdu. Her olayda Türkiye’nin çıkarları değil, bu darbeyi yaptıranları çıkarları esas alınırdı. İki, Türkiye’nin rejimi değişir, FETÖ’nün daha doğrusu onu kullananların ön gördüğü bir rejim gelirdi. Üç, dinde Avrupalıların istediği anlamda reformu din adına bu adamlara yaptırırlardı, bambaşka şeyler ortaya çıkardı. Doğu ve Güneydoğu'da Suriye'nin, Irak'ın kuzeyinde yaptıkları gibi bin yıldır kardeş olduğumuz Kürtlerle aramaza nifak sokup ülkemizi bölmüşlerdi. Alevi-Sünni, Kürt-Türk bu millet birbirine düşer ve iç çatışma olurdu. Siz bölünmeyi, rejim değişikliğini, kardeş kavgasını, dinde reformu önlediniz, bu millete, bu ülkeye yapılacak nice kötülükleri siz önlediniz. Allah hepinizden razı olsun. 15 Temmuz’a asla unutmayacağız, unutturmayacağız ki bir daha böyle 15 Temmuzlar yaşanmasın."

- "Darbelerin olmayacağı bir sistem kurmak namus borcumuz"

Bozdağ, 15 Temmuz’dan sonra millete, devlete, doğmamış yavrulara, torunlara borçlarının olduğuna dikkati çeken Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Artık askeri darbelerin olmayacağı bir sistem kurmak bizim namus borcumuzdur. Allah’ın izniyle bunun gerekleriyle ilgili adımlarını atıyor, atmaya da devam edeceğiz. Sistem darbeci üreten, darbe üreten sistemden çıkacak. O nedenle YAŞ'ın yapısına müdahale ettik. O nedenle kuvvet komutanlarını Milli Savunma Bakanlığına bağladık. O nedenle Milli Savunma Üniversitesi kurduk. Demokrasimiz güçlü olsun, milletin iradesi tehlike ve tehdit altına girmesin diye adımlar attık. Bundan sonrada sizlerin duası yanımızda olduğu sürece bu adımları atmaya devam edeceğiz. İster emir komutayla olsun, ister emir komuta dışında olsun. İster FETÖ'nün uşakları yapsın, ister başkaları yapsın darbelerin her türlüsü ihanettir, kötüdür. Asla tasvip edilemez."

Türkiye'yi ve Türk millerini birleştiren çok unsurlar olduğunun altını çizen Bozdağ, "Devlet, millet, ezan, bayrak ve cami bunlar bizim ortak değerlerimiz. Bunlara kim el uzatırsa onun karşısında 79 milyon tek yürek, tek bilek olduk. Her daim mücadele ettik. Şimdi onların yanına demokrasi, insan hakları, milli irade ve hukukun üstünlüğü gibi insanın onurlu bir şekilde yaşaması için gerekli olan evrensel değerler de ilave edilmiştir. Bundan sonra Türkiye'de demokrasi tehlikeye girdi diye hiçkimse söylenmesin. Çünkü demokrasi ve insan hakları tehlikeye girdiği zaman ölümüne müdafaa eden 79 milyon aziz bir millet var." ifadelerini kullandı.

- "Halk meydana geldi ve ölmeye karar verdi"

Bozdağ, Cumhurbaşkanı ve siyasi partilerin tutumunun ilk olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Darbenin karşısında iktidarıyla muhalefetiyle Cumhurbaşkanıyla ölümüne dik duran bir millet oluştu, bu çok önemli. Medya da sivil toplum da beraber oldu. Halk görüşlerini farklılıklarını bir tarafa bırakıp, meydana geldi ve ölmeye karar verdi. Tankların üstüne ölümüne giderken, tankların altına ölümüne yattılar. 'Bugün şehit olmayacağım da ne zaman şehit olacağım' düşüncesiyle gözünü kırpmadan bu canilerin üzerine gittiler. Bir olduk, iri olduk, diri olduk ve hep birlikte Türkiye olduk. Onun için yenemediler onun için kaybettiler. Bundan sonra da kaybetmeye mahkum olacaklardır. 15 temmuz 2016'yı lütfen unutmayalım, unutturmayalım. O gece darbe teşebbüsü oluyor. Batı suskun, ABD suskun, herkes ne olacak kim kazacak ona bakıyorlar. Herkes ne olacak, kim kazanacak ona bakıyorlar. Millet sokağa çıkıp, demokrasiye hukukun üstünlüğüne milli iradeye sahip çıkıp halkın gücü tankın gücünü alt edince, millet zafer kazanınca, kısık seslerle konuşmaya başladılar."