Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan Merkel’e can alıcı soru

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan Merkel’e can alıcı soru

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Konya Mevlana Meydanı’nda 15 Temmuz’dan bu yana devam eden halkın kutlu direnişine katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Bozdağ, Almanya Başbakanı Merkel ve AB üyesi ülkelere, “Sizin lügatınızda demokrasinin anlamı teröristlere hürriyet, milletin hukukunu ve demokrasiyi savunan meşru Cumhurbaşkanına yasak anlamına mı geliyor?” dedi.

FETÖ’nün yine eski Türkiye’de olduğu gibi rahatça darbe gerçekleştirmeyi düşünerek bu kalkışmayı yaptığını söyleyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Türkiye'de daha önce başarılı olmuş darbeler var. FETÖ'cüler düşündüler. Düdüğü çalarsan siyaset hizaya geçer. İnersek Cumhurbaşkanı, Başbakan şapkasını alır kaçar. Sokağa çıkma yasağı, sıkıyönetim ilan edersek Konyalılar evinden çıkmaya korkar. Hele bir de tankları sürdük mü uçaklarla helikopterlerle ölüm yağdırdık mı kısa sürede netice alırız. Hesap güzel yapılmış. Cumhurbaşkanımızı alacaklar, Türkiye karışacak, insanlar birbirine girecek, iç çatışmalar olacak. Onlar gelip yönetime el koyacaklar. Çok hesap var. Ama unuttukları bir şey var. O da şu hesapların en iyisini yapan Allah'tır. Siz ne yaparsanız yapın, Allah'ın hesaplarına uymazsa rabbim o hesapları tersine çevirir. O gün hareketlilik başladığında Konyalılar da ayağa kalktı ne oluyor diye. Ama bambaşka bir şey oldu. Darbecilerin rüyası onların kabusu oldu. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımız, Hükümetimiz ayakta. Ölümüne mücadeleye varız. Şapkayı alıp kaçmak yok. Cesetlerimizi çiğnemeden milletin emanetine el koyamazsınız anlayışı her yerde egemen oldu” dedi.

15 TEMMUZ İLKLERE SAHNE OLDU

15 Temmuz gecesinin Türkiye’de birçok ilklere sahne olduğunu vurgulayan Bekir Bozdağ, “Pek çok ilkler yaşandı o gece. Daha önce şapkasını alıp kaçan liderler yerine ölüme meydan okuyan bir Cumhurbaşkanı milleti meydana çağırdı. Halktan daha büyük bir güç tanımam ben dedi. Halkına güvendi, rabbine inandı. Siz meydanlara indiniz. Başbakanımız meydanlara çağırdı. Her bir vatandaşımız ölmek niyetiyle evinden çıktı. Ankara'da, Konya'da dört bir yanda ben bugün ölmeyeceksem ne zaman öleceğim diyen insanlar ölüme doğru koştular. Ölmeye karar vermiş, ölümü şereflerin en büyüğü kabul eden insanları dünyada yenecek güç yoktur. Türkiye'de de bu darbeci alçaklar, ölüme şahadete koşan bu aziz milleti yenemediler. Meydanlar tutuldu. Kışlalar, havaalanları, devlet binaları, tutuldu. Kurşun atan gözü kararmış canilerin karşısına çıkıp meydan okuyan yiğitlerden şehit, gazi olanlar vardı. Milletin duruşu da ilkti. Bu millet daha önce böyle karşı koymamıştı. Değerli bu millet her zaman peşinden koşacağı cesur liderler ister. Ne zamanki önüne bir Fatih çıkar her zaman ölümüne peşine takılır. Şimdi Tayyip Erdoğan ve arkadaşları milletin önüne düştü, millet de onun önüne düştü” ifadelerini kullandı.

DARBECİLERE HALK DARBESİ YAPTIK

FETÖ'nün uşaklarından birinin aylar önce bir yayında, “Televizyonda altyazısında sokağa çıkma yasağı var dese kimse sokaklara çıkmaz, korkar” dediğini söyleyen Bozdağ, “Bunlar herkesi kendisi gibi uyuşmuş zannediyorlar. Bu millet rabbine inanıp sokaklara çıktı, ölüme koştu. O yüzden aziz milletimizin her bir ferdine ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Türkiye'nin siyaseti birlik oldu. MHP'siyle, CHP'siyle darbeye hayır demokrasiye evet dedi. Bu da bir ilkti. Türkiye'de şimdiye kadar olmayan oldu. Medya hep beraber darbecilerin karşısında demokrasinin ve halkın sesi oldu. Onlar da birlik durdu. Sivil toplum da dimdik durdu. Hep beraber birlik olduk, ayağa kalktık. Darbecilere halk darbesi yaptık. Halkın gücünün tankın gücünden daha büyük olduğunu dosta düşmana gösterdik. Siz demokrasiye sahip çıktınız. Bu Türk tarihi bakımından da son derece önemli bir olay. Bizi böyle bir araya getiren olaylar çok azdır. Kurtuluş savaşında da bir olduk. Bağımsız Türkiye'yi kurduk. İlk defa bir darbe teşebbüsü karşısında görüş farklılıklarımızı bir kenara koyduk bir olduk, iri olduk, diri olduk birlikte Türkiye olduk ve hep beraber başardık. Bundan sonra da bir olduğumuz sürece aşamayacağımız engel yoktur. Olmayacaktır da. Türkiye'de milleti birleştiren minareler, camiler, ezanlar, din var. Bayrak, devlet, millet var. Şimdi bunların yanına demokrasiyi de koymanın vakti geldi. Çünkü demokrasi ve milletin iradesi tehlike ve tehdit altına girdiğinde herkes farklılıkları bir kenara bırakıp bir oldu beraber oldu. Bundan sonra Türkiye'ye demokrasi dersi vermeye kalkanlar, milletin yazdığı demokrasi destanını görecekler. Ama dünya görmedi. Amerika, Avrupa görmedi. Darbecilere ölümüne direnen, hukukun üstünlüğüne, milli iradeye, demokrasiye sahip çıkan ve ölüme koşan böyle kahraman bir milleti dünya görmedi. Demokrasi örneği arıyorsanız Konya'ya bakın, Türkiye'ye bakın. Bunu burada göreceksiniz” dedi.

BATIYA DEMOKRASİYİ ÖĞRETECEĞİZ

Batı ülkelerinin Türkiye’ye demokrasi dersi vermeye çalıştığını ifade eden Bekir Bozdağ, “Onlar sadece kendi gibi düşünen, kendi gibi inanan hatta ondan daha öte sadece kendi aile efratlarına demokrasi istiyorlar. Bugün Almanya'daki vatandaşlarımız, hatta kimisi Alman vatandaşı olan soydaşlarımız bir miting yapmak istediler. Cumhurbaşkanımız da telekonferansla bağlanıp görüşlerini açıklayacaktı. Almanya'nın anayasa mahkemesi nezaketsiz, hadsiz, hukuksuz bir şekilde Türkiye Cumhurbaşkanı'nın konuşmasına yasak getirdi. Hani demokrasi vardı? Hani ifade özgürlüğü vardı? Teröristlerin ifade özgürlüğünü savunanlar, Türkiye'de terörün propagandası suç olmaktan çıksın diyen Merkel ve AB'ye üye ülkeler hepinize soruyorum. Türkiye'nin cumhurbaşkanının eli kanlı teröristler kadar ifade hürriyeti yok mu? Sizin lügatınızda demokrasinin anlamı teröristlere hürriyet, milletin hukukunu ve demokrasiyi savunan meşru Cumhurbaşkanına yasak anlamına mı geliyor? Bakın yasak koydular. Şimdi konuşuyor herkes. Türkiye'de şu, bu oluyor diye. Darbeyi doğru dürüst kınamıyorlar. Darbecilerin karşısında milletin yazdığı destanı görmüyorlar ama Türkiye'yi suçlamaya devam ediyorlar. Bizim onlardan alacak dersimiz yok. Türk milletinin ve aziz vatandaşlarımızın her birinin demokrasi bilinci bu ayrımcı, ırkçı batıdan bin defa daha üstündür. Bin defa daha güçlüdür. Demokrasiyi de sonunda biz öğreteceğiz onlara” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE KIYAMETE KADAR YAŞASIN DİYE UĞRAŞACAĞIZ

Avrupa’nın ve Amerika’nın Türkiye’de bazı değerlerin olmasını istemediğini söyleyen Bozdağ, “İnsan hakları, hukukun üstünlüğü, demokrasi, milli irade, AB'nin ortak değerleri değil mi? Amerika'nın, evrensel hukukun ortak değerleri değil mi? Peki Türkiye'de bunlar tehdit altındayken bu tehdit yapılırken neden Avrupa, Amerika bunları görmezden geliyor. Çünkü Türkiye'de bu değerlerin yüksekte olmasını istemiyorlar. Türkiye karışsın, insanlar birbirine düşsün, Türkiye'de huzur barış, güvenlik ortadan kalksın diye dua ediyorlar. Onun için biz ülkemizi karıştırmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Huzurumuzu, barışımızı, kardeşliğimizi bozmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Türkiye kıyamete kadar yaşasın diye hep beraber bu davamızı sürdüreceğiz. Evlatlarımıza, torunlarımıza bu anlayışı miras bırakacağız...” ifadelerini kullandı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER

bekir-bozdag--konya-(1).jpg

bekir-bozdag--konya-(2).jpg