Adalet Bakanlığı: Öcalan'la ilgili iddialar asılsız

Adalet Bakanlığı yetkilileri, İmralı Cezaevi'nde ömür boyu hapse mahkum edilen terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın sağlığı ve güvenliğine ilişkin iddiaların asılsız olduğunu bildirdi.
Adalet Bakanlığı: Öcalan'la ilgili iddialar asılsız

Adalet Bakanlığı yetkilileri, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Öcalan'ın sağlığı ve güvenliğine ilişkin iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Kamuoyuna yanlış bilgiler aktarıldığını ifade eden yetkililer, İmralı Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde bulunan Öcalan'ın güvenliği ve sağlığıyla ilgili herhangi bir sorun bulunmadığını kaydetti.

Yetkililer, Avrupa Konseyi İşkence ve Kötü Muameleyi Önleme Komitesinden (CPT) bir heyetin geçen Nisan ayında İmralı Adası'nda Abdullah Öcalan ile görüştüğünü de hatırlatarak, söz konusu iddiaların asılsız olduğunu yineledi.

Bakan Bozdağ'ın açıklamaları

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında, konuya ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.

Terörist başı Öcalan'ın sağlık durumunun yerinde olduğunu ve güvenlikle ilgili de sorun bulunmadığını aktaran Bozdağ, "Abdullah Öcalan konusu bölücü terör örgütü tarafından sürekli istismar ediliyor ve kamuoyuna sürekli yanlış bilgiler aktarılıyor. Halkı mobilize etmek için kendi hedefleri doğrultusunda kullanmak için hem sağlığı ile ilgili hem de güvenliği ile ilgili asılsız bilgiler yayılıyor. Şunu çok net ifade edeyim; Abdullah Öcalan'ın güvenliği ile ilgili herhangi bir sorun yok. Oradaki güvenlik tedbirleri en üst düzeyde. 15 Temmuz'dan sonra cezaevinin güvenliğiyle ilgili tedbirler yeniden gözden geçirildi." ifadelerini kullanmıştı.

Öcalan üzerinden terör örgütünün kendini konsolide etmek amacıyla yalanlar ortaya koyduğunu dile getiren Bozdağ, örgütün yalan bilgiler yayarak algı oluşturmaya çalıştığını bildirmişti.