Salih Köprülü

Salih Köprülü

Adalet inancına darbe yapanlar

Adalet inancına darbe yapanlar

Şu hayatta en önemli şey adalettir.

Adalet yoksa toplumsal düzen de yoktur.

Bunu bilen devlet ve millet düşmanları, insanların adalet inancına darbe vurarak, toplumsal düzeni bozmaya çalıştı ve çalışıyor.

Beyinler öyle bir yıkanmış ki “bu kişi bu işi yapmaz, yapmamıştır” dediğiniz insanlar bile adalet inancını bitiriyor.

Adalet saraylarına gidin ve gözlemleyin. 5 yıl önce bunları yazdığımızda gülüp geçilirdi. Fakat FETÖ’den cezaevine girenlere bir bakın. Kaç hakim ve savcı var?

İnsanlar adalete olan inancını kaybettikleri an, büyük buhran da kapıya dayanır.

Herkes kendi sorununu kendi çözmeye çalışır. Bu da toplumda korku, endişe ve inançsızlığın büyümesi demektir.

“Ben daha lüks evde oturacağım, son model arabaya bineceğim, devlet maaşıma biraz daha zam yapsa da bu yıl tatile Rodos’a gitsem” düşüncesi aslında, kişinin zaaflarını da gösterir. Bu mantığı yol kabul ederek ömrünü ipotek veren insanların zaafını tespit etmek kadar kolay bir iş olamaz.

Öyle de yapıyorlar zaten.

Şantaj kasetleri, para tuzakları, entrikalar, ayak oyunları ve esir alınan beyinler…

“Kişinin kendine yaptığını, başkası yapamaz” derler. Devlet kadrosunda önemli bir görevde bulunan kişinin zaaflarını öğrenen parazit yapıları, kişiyi esir almak için bunları kullandı ve kullanır.

Fakat tespit edilmesi zor olanları da var. Bu kişiler her türlü kılığa girerler. Ne devlet umurlarındadır ne de millet… Devletin ona verdiği makamı ve yetkiyi, şahsi çıkarı için kullanmaktan geri durmazlar. Parazit yapılara, farkında olarak veya olmayarak en büyük desteği şuan bunlar veriyor.

Ne maksatla, ne düşünceyle devlete ve millete sorun yaratacak işlere giriyorlar bilmiyorum. Bildiğim tek şey; bu kişilerin iyi niyetli olmadığı.

Ülke bütünlüğüne darbe vurmak için gizliden öyle bir işbirliği ve dayanışma kurmuşlar ki “Allah devletimizin yardımcısı olsun” demekten başka bir şey yapamıyoruz.

Unutmayın: “HER RENGE GİREN, HİÇBİR ŞEYDEN UTANMAZ”

Genel bir gözlem yapın. Utanmazları göreceksiniz.

Utanmazların sayısının az olmadığını gördükçe de “bu işler neden ve nasıl böyle oluyor?” sorusunu defalarca soracak ama cevap bulamayacaksınız.

Adalete hep inanalım. 

Kulun adaleti şaşsa da ALLAH’ın ADALETİ’NİN ŞAŞMADIĞINI HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYALIM

Önceki ve Sonraki Yazılar
Salih Köprülü Arşivi
SON YAZILAR