Adana Demirspor-Konyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Süper Lig'in 11. haftası ligin zirvesini etkileyecek bir maça sahne olacak. Süper Lig'de Konyaspor, deplasmanda Adana Demirspor'a konuk olacak. Futbolseverler maçın ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda olduğunu sorgulamaya başladı. İşte maç öncesi detaylar...
Adana Demirspor-Konyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

2022-2023 sezonunda ilk 10 haftada 18 puan toplayarak averaja 5.sırada giren Konyaspor, gözünü Adana Demirspor’a dikti. Anadolu Kartalı, işi sıkı tutuyor. Hedef yeni bir galibiyet serisi oluşturmak.

Konyaspor'da Cebrail Karayel'in sakatlığı sürüyor. Adana Demirspor'da ise sakat ya cezalı oyuncu bulunmuyor.

Maç öncesi öne çıkan bilgiler

Konyaspor ile oynadığı sekiz Süper Lig maçının ikisini kazanabilen Adana Demirspor (2B 4M), bu galibiyetleri kalesini gole kapatabildiği iki karşılaşmada 1-0'lık skorlarla aldı (Ekim 1988 & Mart 1992). Mavi Şimşekler, bu rekabette puan kaybı yaşadığı altı karşılaşmada toplam 18 gol yedi (ortalama 3).

Adana Demirspor'a konuk olduğu son iki lig maçını kaybetmeyen Konyaspor (1G 1B), daha önce üst üste üç ziyaretinden puan çıkaramadı.

Süper Lig'de çıktığı son yedi maçı kaybetmeyen Adana Demirspor (4G 3B), Vincenzo Montella yönetimindeki en uzun serisini yakaladı. Adana ekibi, lig tarihindeki daha uzun tek serisini kulüp rekoru kırarak tamamladı (Aralık 1976-Mart 1977 arasında 11 maç).

Son dört Süper Lig maçının sadece birini kazanan ve bu süreçte 8 puan kaybeden Konyaspor (1B 2M), sezonun ilk altı haftasında bıraktığı puan miktarını ikiye katladı (4; 4G 2B).

Süper Lig tarihinde 10'uncu maçlar itibarıyla en fazla puan topladığı (21) ve gol attığı (21) sezonu yaşayan Adana Demirspor, ligin bu aşamalarında daha fazla galibiyet aldığı bir süreç geçirmedi (6; 1981/82 ile eşit).

Bu sezon Süper Lig'de en fazla isabetli şut çeken takım Adana Demirspor (64), bu süreçte rakiplerine en az net gol pozisyonu fırsatı tanıyan ekip ise Konyaspor (7).

Süper Lig'de geride kalan süreçte toplam 406 dakika skor avantajına sahip olan Adana Demirspor, bu alanda sadece Fenerbahçe (430 dakika) ve Kayserispor'un (420 dakika) gerisinde yer alıyor. Konyaspor ise bu zaman diliminde sadece 66 dakika skor dezavantajı yaşadı.

Süper Lig'in 2022/23 sezonunda en fazla maçta birlikte gol atan takım arkadaşları, Adana Demirspor forması giyen Younes Belhanda ve Henry Onyekuru (3 maç). İki oyuncu, bu sezondan önce beraber görev yaptıkları 33 karşılaşmanın hiçbirinde bunu başaramamıştı.

Bu sezon Süper Lig'de oynadığı 10 maçta beş gol atan Younes Belhanda, Türkiye kariyerinde bir sezonda en fazla altı gol sevinci yaşadı (2020/21'de Galatasaray formasıyla).

Adana Demirspor'a rakip olduğu iki Süper Lig maçında gole katkı sağlayamayan Muhammet Demir'in, en üst lig kariyerinde 3+ kez karşılaşıp tabelayı değiştiremediği bir takım bulunmuyor (26 takım).

Adana Demirspor-Konyaspor maçı ne zaman?

Adana Demirspor-Konyaspor maçı 23 Ekim 2022 Pazar günü Yeni Adana Stadyumunda oynanacak.

Adana Demirspor-Konyaspor maçı saat kaçta?

23 Ekim 2022 Pazar günü Yeni Adana Stadyumunda oynanacak olan kritik maçın başlama saati 17.00 olarak açıklandı.

Adana Demirspor-Konyaspor maçı hangi kanalda?

Adana Demirspor-Konyaspor maçı BEIN Sports 1 kanalından canlı yayınlanacak.

Etiketler :