Adana'da bomba paniği

Adana'da kent merkezinde 3 kişinin "Bomba var" diyerek kaçmasıyla paniğe kapılan vatandaşlar izdihama neden oldu. Polis ekipleri alarma geçti ancak olay asılsız çıktı.
Adana'da bomba paniği

Edinilen bilgiye göre, Seyhan ilçesi Kuruköprü Mahallesi'nde meydana gelen olayda, kimlikleri öğrenilemeyen 3 kişi, Özler Caddesi'nde "Bomba var" diye bağırarak kaçtı. Bayram alışverişine çıkan vatandaşlar da paniğe kapılarak kaçmaya başlayınca izdiham yaşandı.

Bazı vatandaşlar da polisi arayıp "Bomba patladı" diyerek ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay yerine giden bir ekip de vatandaştan aldığı bilgiyle telsizden "Bomba patladı" diye anons yapınca polis alarma geçti. Olay yerine kısa sürede bomba imha uzmanları, ambulanslar ve ekipler sevk edildi. Bölgede inceleme yapan ekipler, bomba patlamadığını 3 kişinin "Bomba var" diyerek kaçtığını tespit etti.

Bir süre sonra ise şüpheli paket olduğu ileri sürüldü. Ancak yapılan araştırmada şüpheli pakete de rastlanmadı.
Özler Caddesi'nde bulunan vatandaşlar bomba olduğunu duyunca çok korktuklarını, kaçtıklarını bu nedenle insanların birbirini ezdiğini söyledi. Bir kadın ise korkudan kendi kızını düşürdüğünü kaçmaya çalıştığını kaydetti. 

Polis "Bomba var" diye bağıran 3 kişinin peşine düştü. Adana'da cuma günü de Sabancı Merkez Camii'nde cuma namazı sırasında bir kişi üzerinde bomba olduğunu söyleyince linçten polis tarafından kurtarılmış, zanlının üzerinden boru tipi el yapımı patlayıcı çıkmıştı. Zanlı çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı.