Kasım Göçer

Kasım Göçer

Adanaspor’dan önce taraftarı küme düşmüş

Adanaspor’dan önce taraftarı küme düşmüş

        Adanaspor, ligin en zayıf kadrolarından birisi. Ekonomik sıkıntılarına rağmen lige tutunmaya çalışıyor.  Ligde kalma ümidini sürdürmek için son şanslarını kullanıyor. Atiker Konyaspor, maçı onlar için kazanılması gereken bir mücadeleydi. Oyunu çirkinleştirmeden kazanmak için oynadılar ama düşecek takımları bir noktadan sonra talih de terk ediyor. 21. dakikada Roni’nin boş kaleye atamadığı gol sezonun kaçan goller listesine jenerik olarak girecek bir pozisyondu.

       Yedikleri gol ise çıkarken Skubic’e kaptırdıkları bir top sonrası geldi. Topu kapan Skubic’e pasında Jonsson direk dibinden çok düzgün bir vuruşla Atiker Konyaspor’u öne geçirdi. Adanaspor kaçırdığı golden sonra bir de savunma hatasından gol yiyince oyundan düştü. Bu dakikadan sonra oyunun kontrolü Atiker Konyaspor’a geçti.

        40.dakika’da Douglas sakatlanınca Aykut Kocaman Fofana’yı oyuna aldı. Mehmet Uslu kulübede olmadığı için Aykut Hoca’nın böyle bir tercihte bulunduğunu düşünüyorum. Ben, sol önde Fofana’yla maça başlamasını bekliyordum. Aykut hoca Fofana’ya oyuna girdikten sonra sağ açıkta görev verirken savunmanın soluna Ömer Ali geçti. İlerleyen bölümlerde ise Amir ve Fofana kanat değiştirdi.

       İkinci yarı Adanaspor kanatlardan oyunu hareketlendirmeyi denese de tempoyu artıramayınca istediği baskıyı kuramadı.  Atiker  Konyaspor ise daha çok sahasında bekleyerek kanatlardan kontratak aradı. Burada anlamadığım skoru korumaya çalışan Konyaspor’un uzun süre çift santrafor oynamaya devam etmesiydi.  Amaç skoru korumaksa orta sahayı beşlemek daha mantıklı olacaktır. Nitekim 75. dakikadan sonra Rangelov’un yerine Volkanı alarak Aykut Kocaman orta sahada beşliye döndü.  Atiker Konyaspor bu değişiklikten sonra çok net bir pozisyon buldu. İtandje’nin kurtarışı inanılmazdı. Roni’nin kaçırdığı gol gibi bu kurtarış da maçın akılda kalan pozisyonlarından biriydi.

      Maç Atiker Konyaspor’un daha çok pozisyona gireceği bir hal aldığı sırada Adanaspor taraftarı devreye girdi. Gayet sakin giden maçta Adanasporlu taraftarların taşkınlık yapması maçtan olduğu kadar ligden de ümidi kestiklerini gösterdi.

      Bence hakemin maçı tatil etmesi gerekirdi. Önce tatil edecek gibi kenara geldi sonra ise maçı oynatmaya karar verdi. Kalan bölümlerde Adanaspor doldur boşalta döndü. Ne olursa olsun küme düşme hattındaki rakibin son şanslarından birini kullandığı zor bir maçta Atiker Konyaspor hak ederek değerli bir üç puan aldı.  Atiker Konyaspor açısından Başakşehir ve Fenerbahçe maçları öncesi üst sıralarda kalma adına önemli bir galibiyet oldu. Durduk yere olay çıkaran Adanaspor taraftarı ise adeta küme düşmeyi hak ettiklerini ispatladılar.

      Maç içinde  Bajic’in sarı kırmızı kramponları gözden kaçmadı.  Yeni sezon için santrafor arayan Galatasaray’a bir mesaj mı vardı yoksa bu renk seçiminin Bajic için ayrı bir anlamı mı vardı bilemiyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR