Aday öğretmenlerden Nijer’e bayram hediyesi

Aday öğretmenlerden Nijer’e bayram hediyesi

Konya Meram İlçesinde hizmet içi semineri alan aday öğretmenler Dost Eli Derneği aracılığıyla Nijer’in temiz su hasreti çeken halkına Bayram hediyesi olarak bir su kuyusu açtırmak için bağışta bulundular.

Bu yıl başlanan aday öğretmenlik uygulamasında Konya Meram İlçesinde adaylık sürecini geçiren ve seminerler alan aday öğretmenler meslekleri ile ilgili aldıkları eğitimlerin yanında sosyal hizmet alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret ederek bu çalışmalar hakkında da bilgi ve tecrübe sahibi oluyorlar. Meram Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü konferans salonunda devam eden hizmet içi eğitim seminerlerinin sivil toplum alanındaki son konuşmacısı Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı  Mevlüt YILDIRIM oldu. Sayın Yıldırım, aday öğretmenlere sivil toplum çalışmalarının önemini anlatırken yurt dışında yaptıkları faaliyetlerden de örnekler verdi. Özellikle Afrika kıtasında yaşanan temiz su sıkıntısı, gıda yetersizliği sebebiyle yetersiz beslenme ve sağlık problemlerinden fotoğraflarla paylaşımda bulundu. Aday öğretmenler Afrika’da yaşanan su problemine bir nebze olsun çare olmak amacıyla kendi aralarında bir kampanya düzenleyerek Nijer’de su kuyusu açmayı planladılar. Aday öğretmenlerin koordinatörlüğünü yapan Öğretmen Abdurrahman EROL’un başkanlığında yapılan çalışma sonucunda Nijer’de bir su kuyusu açacak parayı kendi aralarında topladılar.

Topladıkları parayı Halk Eğitim Merkezinde aday öğretmenlerin huzurunda ve Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Dursun Ali KABAN’ın da katılımıyla Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mevlüt YILDIRIM’a makbuz karşılığında teslim ettiler. Programda kısa bir konuşma yapan Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Dursun Ali KABAN; “Meram ilçesinde hizmet içi eğitim alan aday öğretmenlerimizin gösterdikleri bu duyarlılık şahsen beni çok duygulandırdı. Bu çalışmanın diğer ilçelere de bir örneklik teşkil edeceğini düşünüyorum. Sizin gerçekleştirdiğiniz bu çalışmanın adı “sadakayı cariye” dir. Allah hepinizden razı olsun. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi. Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mevlüt YILDIRIM “Aday öğretmenlerin gösterdiği bu duyarlılıktan dolayı çok teşekkür ederim. Bu su kuyusunu Meram’da eğitim alan aday öğretmenlerimizden Nijerli kardeşlerine bir bayram hediyesi olarak kabul ediyoruz. Bir su kuyusu sizin için belki küçük bir şey ama Nijerliler için bir hayattır. Bu çalışmaya öncülük eden arkadaşlarımızı ve duyarlılık gösteren diğer aday öğretmen arkadaşlarıma da gönülden teşekkür ediyorum” dedi.