Sedat Dönmez

Sedat Dönmez

ADAYLARIN SOSYAL MEDYA KARNESİ

ADAYLARIN SOSYAL MEDYA KARNESİ

Daha yerel seçimlerin iletişim yorgunluğundan yeni çıkmış bir gündem vardı ki şimdi de yepyeni bir seçim arifesine girdik. Cumhurbaşkanlığı seçimleri Türkiye’nin gündemine oturdu. Ülkenin üç adayı seçim çalışmalarına başladı. Mitingler başladı, halk ziyaretleri yapılıyor. Tayyip Erdoğan; “Milli İrade Milli Güç Hedef 2023” kampanyasıyla iletişim kurarken, Ekmeleddin İhsanoğlu “Ekmek İçin Ekmeleddin”, Selahattin Demirtaş ise “Değişim, Barış ve Birleştirme” temaları üzerine iletişimini temellendirmiş. Öncelikle ülkemiz için en iyisi olacak kişinin seçilmesini dilemek gerekiyor.

Daha önce de birçok kez dile getirdik. Kitle mecraları önemli evet ama seçmene sosyal medyada dokunamayan, sosyal medya var olamayan adayın şansı pek fazla olamıyor. Çünkü yirmi dört saat sosyal medyada aktif olan bir kitle var karşınızda. Tabi ki sadece sosyal medyada olmak yetmiyor. Onun yönetilmesi gereken bir iletişim kanalı olduğunun da farkında olmanız gerekiyor. Peki, adayların sosyal medya karnesi nasıl bir inceleyelim.

Tayyip Erdoğan; Facebook, Twitter, İnstagram, Google Plus ve Youtube kanalından seçmenlere ulaşıyor. Peki, sosyal medya karnesi ne durumda;

Facebook: 5.492.137 beğeni

Twitter: 4.384.262 takipçi

İnstagram: 48.282 takipçi

Google Plus: 112 takipçi

Youtube: 6.881 abone

 

Ekmeleddin İhsanoğlu; Facebook, Twitter, Google Plus ve Youtube kanalıyla siyasal iletişimini gerçekleştiriyor. Peki, İhsanoğlu’nun sosyal medya karnesi nasıl?

Facebook: 236.134 beğeni

Twitter: 234.154 takipçi

Youtube: 973 abone

Google Plus: 55 takipçi

 

Selahattin Özdemir; Facebook, Twitter, Google Plus ve Youtube kanalıyla siyasal iletişimini gerçekleştiriyor. Adına açılmış birçok Twitter hesabı var Özdemir’in bu nedenle bu kanalı veremesek de sosyal medya karnesi ise şu şekilde;

Facebook: 1.045.990

Youtube: 55 takipçi

Google Plus: 808 takipçi

 

Şu durumda Tayyip Erdoğan’ın sosyal medyada daha aktif olduğunu söylemek ve avantajlı olduğunu söylemek doğru olur. Fakat siyasi arenaya yeni giren bir isim olarak Ekmeleddin İhsanoğlu da kısa zamanda ciddi bir sosyal medya ivmesi yakaladı. Siyasi geçmişi olan bir isim olsaydı çok daha fazla sosyal medya fenomeni yakalayacağı kesin. Özellikle Tayyip Erdoğan’ın İnstagram kanalını da dâhil etmesi iyi bir hamle olmuş. Diğer adayların da orada olması önemli çünkü rakibin olduğu yerde olmak zorundalar. Aslında bu seçimle birlikte sosyal medya kullanım kanallarının çeşitlendiğini görmek de güzel. Anlaşılan sosyal medyada çetin bir rekabet izleyeceğiz. Bekleyelim bakalım kim daha sosyal olacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sedat Dönmez Arşivi
SON YAZILAR