'Ademin çocukları' aynı sofrada buluşacak

Kayseri Uluslararası Öğrenci Derneği, kentte eğitim gören 70 farklı ülkeden öğrencileri, ramazan ayı boyunca iftar sofralarında bir araya getirecek.
'Ademin çocukları' aynı sofrada buluşacak

  Kayseri Uluslararası Öğrenci Derneği (KUDER), kentte eğitim gören 70 farklı ülkeden öğrencileri, ramazan ayı boyunca iftar sofralarında bir araya getirecek.

KUDER Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Bulut, yaptığı yazılı açıklamada, derneğin, "Ademin Çocukları Aynı Sofrada" sloganıyla ramazanda her gün 150 öğrenciye iftar ikram edeceğini bildirdi.

Yıl içerisinde eğitimden rehberliğe, barınma ve sağlıktan gıda yardımlarına kadar birçok alanda misafir öğrencilere yardımda bulunduklarını hatırlatan Bulut, ramazanda öğrencilere yönelik etkinlikler düzenlemeye devam edeceklerini belirtti.

Kayseri'de farklı okullarda eğitim gören 70 ülkeden öğrencilerin iftar sofralarında buluşacağını aktaran Bulut, şunları kaydetti:

"İftarlar sayesinde misafir öğrenciler hem birbirleriyle hem de Kayseri halkıyla tanışıp kaynaşacaklar. Aynı inanca sahip 70 farklı ülkenin insanını kardeşlik bilinciyle bir araya getirmeye çalışıyoruz. Bu iftarların düzenlenmesinde maddi ve manevi katkı sunan tüm hayırseverlere ve gönüllülere teşekkür ediyoruz. Ramazan ayı vesilesiyle ayrıca derneğimizde her gün ümmetin geçmişlerinin ruhuna hatim programları olacak. 7 farklı bölgeden hafız öğrencilerimizin okuyacağı Kur'an-ı Kerim ruhlarımızın yeniden dirilişine vesile olacak. Derneğimizde her gün 150 öğrenciye ikram edeceğimiz iftar yemeğinin ardından teravih programları olacak."