Adese’den Meslek Edindiren Eğitim

Adese’den Meslek Edindiren Eğitim

İttifak Holding’in ulusal perakende markası Adese, İŞKUR işbirliğiyle düzenlediği Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) projesi kapsamında 24 kişiye et ve et işlemeciliği konusunda eğitim vererek 15 başarılı kursiyere iş imkanı sağladı.

İnsan kaynakları politikasını sektörün dinamik ve rekabetçi yapısına uyum sağlayacak şekilde yaşam boyu eğitim inancıyla şekillendiren Adese, İŞKUR’la birlikte gerçekleştirdiği Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) projesini tamamladı. Proje kapsamında 2 ay süren ve 24 kişiye et ve et işlemeciliği konusunda hem teorik hem de uygulamalı eğitim veren Adese, başarılı olan kursiyerlerden 15’ini mağazalarında istihdam etmeye başladı.

İŞKUR’la birlikte düzenledikleri projenin istihdam oluşturmaktaki önemine değinen Adese Genel Müdürü Sıtkı Erben; “Bugüne kadar İŞKUR’la birlikte gerçekleştirdiğimiz projeler sonunda toplam 758 kişiye eğitim verdik ve bu eğitimde başarılı olan kursiyerler de mağazalarımızda işbaşı yaptı. UMEM projesiyle bizim en önemli farklılaşma alanlarımızın başında gelen et ve et ürünleri konusundaki hassasiyetimizi bir kez daha ortaya koymuş olduk. Konya’da gıda perakendecileri arasında bir ilk olan bu eğitim Adese’nin hizmet kalitesini daha da yukarıya çeken bir süreç oldu” dedi.

İŞKUR’la Yeni Bir Proje Daha

UMEM projesini tamamlayan Adese, bu eğitimin hemen ardından İŞKUR’la Perakende Satış Elemanı İşbaşı Eğitimi için bir protokol daha imzaladı. 200 kişinin katılacağı ve 6 ay sürecek eğitimin ardından başarılı olan kursiyerler Adese mağazalarında çalışmaya başlayacak.