Adil Öksüz'ün mal bildirim beyanları incelemeye alındı

FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" olduğu belirtilen Öksüz'ün, Clinton'ın kampanyasına bağış yapmasını ihbar kabul eden SAÜ Rektörlüğünce mal bildirim beyanları incelemeye alındı.
Adil Öksüz'ün mal bildirim beyanları incelemeye alındı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖdarbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Akıncı Üssü'nde gözaltına alındıktan sonra Sincan Batı Adliyesi Hakimi Köksal Çelik ile Asliye Ceza Hakimi Çetin Sönmez tarafından serbest bırakılan Adil Öksüz'ün, Sakarya Üniversitesince (SAÜ) mal bildirim beyanları ve dosyadaki belgeleri hakkında inceleme başlatıldığı bildirildi.

FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" olduğu belirtilen Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Öksüz'ün ABD'de kurduğu sahte şirket üzerinden Hillary Clinton'ın kampanyasına 5 bin dolar bağış yaptığının ortaya çıkması üzerine SAÜ Rektörlüğü çalışma başlattı.

Bunu ihbar olarak değerlendiren SAÜ Rektörlüğünce, Öksüz'ün mal bildirim beyanları ve dosyadaki belgeleri hakkında inceleme başlatıldı.

SAÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"15 Temmuz FETÖ/PDY darbe girişimiyle birlikte basında sıkça yer alan ve daha önce 667 sayılı KHK kapsamında işlem yapılmak üzere dosyası YÖK'e gönderilen Adil Öksüz hakkında son günlerde ABD Başkanlık Seçimlerinde aday olan Hillary Clinton'a bağış yaptığı haberleri ihbar kabul edilerek, 3628 sayılı kanun kapsamında işlem yapılmak üzere, adı geçen hakkında mal bildirim beyanları ve dosyasındaki diğer belgeler üzerinde inceleme başlatılmıştır. Ayrıca ilgilinin izinsiz yurt dışı gidişleri ve kuruma devamı hakkında da inceleme yapılmış ilgili makamlara bilgi verilmiştir."