"Adını unutan yetim kız"a kucak açacaklar

Irak'ta ordunun DEAŞ'a yönelik operasyonunda anne ve babasını kaybeden ve 2 yıl önce Suriye'deki bir mülteci kampında yaşama tutunmaya çalışırken kendisi ile yapılan röportajda adını hatırlamayan 8 yaşındaki Melek Safa Basim, yardım için harekete geçen de
"Adını unutan yetim kız"a kucak açacaklar

KARS (AA) - Irak'ta, ordunun DEAŞ'a yönelik operasyonunda anne ve babasını kaybeden ve 2 yıl önce Suriye'deki bir mülteci kampında yaşama tutunmaya çalışırken kendisi ile yapılan röportajda adını hatırlamadığı için "Adını unutan yetim kız" olarak bilinen 8 yaşındaki Iraklı Melek Safa Basim'in düzenli bir yaşama kavuşması için yardım kampanyası düzenlenecek.

Yaşam Çiçeği Yardımlaşma Derneği Başkanı Tuğçe Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, anne ve babasının, Irak Ordusunun Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonunda havan topunun düşmesi sonu yaşamını yitirmesiyle öksüz ve yetim kalan Melek Safa Basim'in (8) bir süre Suriye'deki bir mülteci kampında yaşama tutunmaya çalıştığını aktardı.

2 yıl önce kampa giden gazetecilerin röportajı sırasında adını hatırlamayan Basim'i bulmak için harekete geçtiklerini anlatan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Küçük Melek'i televizyonlardan tanıdık. Adını soran muhabire 'bilmiyorum' deyince gündeme gelmişti. Küçük çocuğun yaşadığı dram fırtınalar koparmıştı. Ailesini bombardımanda kaybetmiş, adını unutan bu yavrumuzu bulmak için aylar önce kolları sıvadık. Daha önceki çalışmalarımızdan edindiğimiz bilgi ve tecrübeyle haber kanallarından aktarılan 'Suriye kamplarında adını unutan yetim' başlıklı haberlerden yola çıkarak, aramalarımızı önce Suriye'de bulunan kamplarda gerçekleştirdik."

Kılıç, gönüllüler ve Suriye kamplarında daha önce yardım yapılan ailelerin desteği ile bu ülkedeki tüm kamplara bakıldığını ancak bir sonuç alamadıklarını söyledi.

Uzun uğraşlar sonucu kız çocuğunun Irak'ta bulduklarını ifade eden Kılıç, "Yavrumuzun şivesinden yola çıkarak Irak'ta olabileceği fikrinde birleştik ve özellikle Gaziantep Vali Yardımcımız Yaşar Aksanyar'ın desteğiyle Irak'taki köylerde çalışmalarımızı yoğunlaştırdık ve nihayetinde yavrumuzu Irak'ta bulduk." diye konuştu.

- Küçük Melek'i dedesinin yanında buldular

Kılıç, dedesiyle yaptıkları görüşme sonucu Irak'ın kuzeyine gittiklerini dile getirerek, şu bilgileri paylaştı:

"Yavrumuza kavuşacağımız günün heyecanıyla yola koyulduk. Minik Melek, yine aynı mahsunluk ve minnetle gözlerimize bakarken bizler de dedesiyle yaşamsal durumları hakkında bilgi aldık. Yaşadıkları bölgeden bizim yanımıza gelebilmek için binlerce liralık masrafa girdiler. Melek Safa Basim'in dedesi, hayat şartlarının çok zor olduğundan bahsederek, en azından başlarını sokacakları kendilerine ait bir eve sahip olmak istediklerini ifade etti."

- Öksüz ve yetim çocuklara destek olacaklar

Küçük Melek'in düzenli bir yaşama sahip olması için yardım kampanyası başlatacaklarını vurgulayan Kılıç, "Bölgelerinde yaşanan çatışmalar sırasında evlerine düşen havan mermileri yüzünden vefat eden anne ve babasından sonra Melek kızımıza teyzesi sahip çıktı ancak teyzesinin eşi de vefat edince tüm aileyi dedesi himaye ediyor." açıklamasında bulundu.

Kılıç, bölgede küçük Melek ile aynı kaderi paylaşan onlarca çocuk olduğunu ve konuya ilişkin bir rapor hazırlayacaklarını dile getirerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Melek'i daha düzenli bir yaşama kavuşturmak, onun sayesinde varlıklarından haberdar olduğumuz diğer yavrularımızın da ihtiyaçlarını gidermek adına kollarımızı sıvadık ve başta devletimizin yetkili kurumları olmak üzere tüm vatandaşlardan destek isteyeceğiz."


Kaynak: